Υλικά
-
1 κιλό Κοτόπουλο στήθος
-
2 κουταλιές της σούπας Μουστάρδα
-
Πιπέρι
-
Αλάτι
-
300 ml Κρέμα γάλακτος
Οδηγίες
Η πιό εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για φιλέτο κοτόπουλο με κρέμα γάλακτος και μουστάρδα στο τηγάνι που μπορείς να φτιάξεις στο σπίτι.
Ωραίο το κοτόπουλο με ανανά αλλά εδώ το κοτόπουλο ψήνεται μέχρι να ροδίσει και σερβίρεται με μια κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας που .χρειάζεται μόλις ένα λεπτό για να δέσει.
Ακόμα κι αν δεν ξέρεις να βράζεις αυγό, θα μπορέσεις να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου με αυτό το απίστευτα ζουμερό φιλέτο κοτόπουλο.
Φυσικά θα πρέπει να συγκρατηθείς και να να μην το φας μέσα από το τηγάνι καθώς μαγειρεύεις.
Βήματα
1
Ok
4 λεπτά
|
ΠροετοιμασίαΑνάβουμε το μάτι της κουζίνας στην πιο δυνατή φωτιά και βάζουμε πάνω το αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι! Την ίδια ώρα κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλο σε κομμάτια και το πασπαλίζουμε με αρκετό φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι |
2
Ok
8 λεπτά
|
Το ψήσιμοΜόλις το τηγάνι κάψει, ρίχνουμε το φιλέτο κοτόπουλο. Το απλώνουμε όσο πιο καλά μπορούμε στο τηγάνι και το αφήνουμε να ψηθεί από τη μία μεριά για τρία τέσσερα λεπτά. Στη συνέχεια με μία λαβίδα ή ένα πιρουνι, χωρίς να τα τσιμπάμε, γυρνάμε τα κομμάτια κοτόπουλο να ψηθούν και από την άλλη μεριά! Ψήνουμε για ακόμα 3 λεπτά! Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το αλάτι! |
3
Ok
|
Το τελείωμαΤο κοτόπουλο είναι έτοιμο και μπορείς να δοκιμάσεις. Δε θα μπορείς να σταματήσεις να τρως. Λίγο ακόμα όμως εχει και συνέχεια η συνταγή. Για το τελείωμα ρίχνουμε στο τηγάνι με το κοτόπουλο την κρέμα γάλακτος και την μουστάρδα και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό για ένα λεπτό και στη συνέχεια σβήνουμε το μάτι και αφήνουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι για ακόμα 1-2 λεπτά μέχρι να δέσει η κρέμα γάλακτος με τη μουστάρδα! Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές ή ρύζι πιλάφι, ή ακόμα και χυλοπίτες. Τέλεια πάει και μία σαλάτα με ρόκα. |
4
Ok
|
Το ΜυστικόΜη φοβηθείς το πιπέρι. Το μυστικό είναι το μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι σε μεγάλη ποσότητα. Καθώς θα ψηθεί θα χάσει την ένταση του και θα δώσει την υπέροχη γεύση. Μπορείς να βάλεις μία κουταλιά μουστάρδα ντιζόν και μία κουταλιά απλή μουστάρδα. Το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα καλύτερο αφού η μουστάρδα ντιζόν βοηθάει στο να δέσει η σάλτσα καλύτερα! Όσο για την κρέμα γάλακτος, όσο περισσότερα λιπαρά έχει τόσο πιο παχύρρευστη θα γίνει η σάλτσα! Μπορείς φυσικά να βάλεις κρέμα γάλακτος light για να αποφύγεις μερικές επιπλέον θερμίδες χωρίς ουσιαστικά να χάσεις κάτι από τη γεύση. Εννοείται πως σε κάθε περίπτωση έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα όταν η πρώτη μας ύλη, δηλαδή το φιλέτο κοτόπουλο, είναι φρέσκο. Τέλος αν θέλεις μία έξτρα γεύση μπορείς να προσθέσεις φρέσκο εστραγκόν. |
5
Ok
|
ΈξτραΟ ίδιος τρόπος ψησίματος μπορεί να γίνει φυσικά και με φιλέτο μπούτι κοτόπουλο, με χοιρινά μπριζολάκια αλλά και φιλέτο από λευκά ψάρια |