• Home
  • Μεζέδες
  • Φιλέτο κοτόπουλο με κρέμα γάλακτος και μουστάρδα στο τηγάνι
0 0
Φιλέτο κοτόπουλο με κρέμα γάλακτος και μουστάρδα στο τηγάνι

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

± Μερίδες
1 κιλό Κοτόπουλο στήθος
2 κουταλιές της σούπας Μουστάρδα
Πιπέρι
Αλάτι
300 ml Κρέμα γάλακτος

Nutritional information

850
Θερμίδες
78 gr
Πρωτείνες

Φιλέτο κοτόπουλο με κρέμα γάλακτος και μουστάρδα στο τηγάνι

Πανεύκολο ζουμερό και νόστιμο

  • 12 min
  • Μερίδες 4
  • Εύκολη

Υλικά

Οδηγίες

Share

Η πιό εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για φιλέτο κοτόπουλο με κρέμα γάλακτος και μουστάρδα στο τηγάνι που μπορείς να φτιάξεις στο σπίτι.
Ωραίο το κοτόπουλο με ανανά αλλά εδώ το κοτόπουλο ψήνεται μέχρι να ροδίσει και σερβίρεται με μια κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας που .χρειάζεται μόλις ένα λεπτό για να δέσει.
Ακόμα κι αν δεν ξέρεις να βράζεις αυγό, θα μπορέσεις να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου με αυτό το απίστευτα ζουμερό φιλέτο κοτόπουλο.

Φυσικά θα πρέπει να συγκρατηθείς και να να μην το φας μέσα από το τηγάνι καθώς μαγειρεύεις.

0/5 (0 Reviews)

Βήματα

1
Ok
4 λεπτά

Προετοιμασία

Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας στην πιο δυνατή φωτιά και βάζουμε πάνω το αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι!

Την ίδια ώρα κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλο σε κομμάτια και το πασπαλίζουμε με αρκετό φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

2
Ok
8 λεπτά

Το ψήσιμο

Μόλις το τηγάνι κάψει, ρίχνουμε το φιλέτο κοτόπουλο. Το απλώνουμε όσο πιο καλά μπορούμε στο τηγάνι και το αφήνουμε να ψηθεί από τη μία μεριά για τρία τέσσερα λεπτά.

Στη συνέχεια με μία λαβίδα ή ένα πιρουνι, χωρίς να τα τσιμπάμε, γυρνάμε τα κομμάτια κοτόπουλο να ψηθούν και από την άλλη μεριά! Ψήνουμε για ακόμα 3 λεπτά!

Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το αλάτι!

3
Ok

Το τελείωμα

Το κοτόπουλο είναι έτοιμο και μπορείς να δοκιμάσεις. Δε θα μπορείς να σταματήσεις να τρως. Λίγο ακόμα όμως εχει και συνέχεια η συνταγή.

Για το τελείωμα ρίχνουμε στο τηγάνι με το κοτόπουλο την κρέμα γάλακτος και την μουστάρδα και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό για ένα λεπτό και στη συνέχεια σβήνουμε το μάτι και αφήνουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι για ακόμα 1-2 λεπτά μέχρι να δέσει η κρέμα γάλακτος με τη μουστάρδα!

Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές ή ρύζι πιλάφι, ή ακόμα και χυλοπίτες. Τέλεια πάει και μία σαλάτα με ρόκα.

4
Ok

Το Μυστικό

Μη φοβηθείς το πιπέρι. Το μυστικό είναι το μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι σε μεγάλη ποσότητα. Καθώς θα ψηθεί θα χάσει την ένταση του και θα δώσει την υπέροχη γεύση.

Μπορείς να βάλεις μία κουταλιά μουστάρδα ντιζόν και μία κουταλιά απλή μουστάρδα. Το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα καλύτερο αφού η μουστάρδα ντιζόν βοηθάει στο να δέσει η σάλτσα καλύτερα!
Δεν χρειάζεται να αγοράσεις κάποια gourmet μάρκα, αρκούν οι μουστάρδες που έχουμε οι περισσότεροι στα σπίτια μας!

Όσο για την κρέμα γάλακτος, όσο περισσότερα λιπαρά έχει τόσο πιο παχύρρευστη θα γίνει η σάλτσα! Μπορείς φυσικά να βάλεις κρέμα γάλακτος light για να αποφύγεις μερικές επιπλέον θερμίδες χωρίς ουσιαστικά να χάσεις κάτι από τη γεύση.

Εννοείται πως σε κάθε περίπτωση έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα όταν η πρώτη μας ύλη, δηλαδή το φιλέτο κοτόπουλο, είναι φρέσκο.

Τέλος αν θέλεις μία έξτρα γεύση μπορείς να προσθέσεις φρέσκο ​​εστραγκόν.
Αυτό το απαλό βότανο χρησιμοποιείται συνήθως στη γαλλική κουζίνα και έχει μια λεπτή αλλά ξεχωριστή γεύση που ταιριάζει υπέροχα με οτιδήποτε κρεμώδες.

5
Ok

Έξτρα

Ο ίδιος τρόπος ψησίματος μπορεί να γίνει φυσικά και με φιλέτο μπούτι κοτόπουλο, με χοιρινά μπριζολάκια αλλά και φιλέτο από λευκά ψάρια

cookfast

Αξιολογήσεις συνταγής

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Featured Image
previous
Γαλοπούλα γεμιστή από τον Άκη Πετρετζίκη με την πιο νόστιμη γέμιση
κοτ'οπουλο με κεφίρ - η συνταγή
next
Τηγανιά κοτόπουλο με κεφίρ
Featured Image
previous
Γαλοπούλα γεμιστή από τον Άκη Πετρετζίκη με την πιο νόστιμη γέμιση
κοτ'οπουλο με κεφίρ - η συνταγή
next
Τηγανιά κοτόπουλο με κεφίρ

Πρόσθεσε σχόλιο