Υλικά
-
Για τις κρέπες
-
1 φλιτζάνι Αλεύριγια όλες τις χρήσεις
-
1/2 φλιτζάνι Γάλα
-
2 Αυγά
-
2 κουταλιές της σούπας Βούτυρο
-
1 πρέζα Αλάτι
-
1/2 φλιτζάνι Νερό
-
Για τη σάλτσα Σουζέτ:
-
1/2 φλιτζάνι Ζάχαρη
-
1/4 φλιτζάνι Βούτυρο
-
1/4 φλιτζάνι χυμό από Πορτοκάλι
-
1/4 φλιτζάνι Grand Marnier ή Cointreau Λικέρ
-
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Οδηγίες
Φανταστείτε λεπτές, αφράτες κρέπες, ζεστό βούτυρο να λιώνει πάνω τους, γλυκιά καραμέλα πορτοκαλιού να τις αγκαλιάζει και φλόγες να χορεύουν, αφήνοντας ένα μεθυστικό άρωμα λικέρ. Αυτές είναι οι κρέπες σουζέτ, ένα γαλλικό επιδόρπιο που ξυπνάει τις αισθήσεις και μαγεύει τον ουρανίσκο.
Η ιστορία τους χάνεται στα τέλη του 19ου αιώνα, με διάφορες εκδοχές για την προέλευσή τους. Ό,τι και αν ισχύει, η γοητεία τους παραμένει αξεπέραστη.
Κάθε μπουκιά είναι μια έκρηξη γεύσεων και αρωμάτων. Η βελούδινη υφή των κρεπών, η γλυκιά οξύτητα του πορτοκαλιού, η ζεστασιά του βουτύρου και η φλογερή πινελιά του λικέρ συνδυάζονται σε μια αξεπέραστη αρμονία.
Ετοιμάστε τις κρέπες σουζέτ για μια ξεχωριστή περίσταση ή απλά για να χαρίσετε στον εαυτό σας μια αξέχαστη γευστική εμπειρία. Το άρωμα που θα πλημμυρίσει την κουζίνα σας θα σας ταξιδέψει σε γαλλικά bistro και η φλόγα θα σας χαρίσει μια θεαματική νότα.
Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή και αφεθείτε στην γλυκιά μαγεία των κρεπών σουζέτ.
Βήματα
1
Ok
|
Φτιάξτε τις κρέπες
|
2
Ok
|
Φτιάξτε τη σάλτσα σουζέτ
Για να κάνετε φλαμπέ τις κρέπες, διπλώστε κάθε κρέπα στα τέσσερα και τοποθετήστε τες σε μια μονή στρώση σε ένα ρηχό ταψί και ρίξτε τη ζεστή σάλτσα πάνω από τις κρέπες.
|
3
Ok
|
ΚλείνονταςΕλπίζουμε να απολαύσατε τις κρέπες σουζέτ! Η φλογερή πινελιά, η βελούδινη υφή και η γλυκιά αρμονία γεύσεων τις καθιστούν ένα επιδόρπιο που θα σας μείνει αξέχαστο. Μην διστάσετε να πειραματιστείτε με διάφορες συνταγές και να προσθέσετε την δική σας πινελιά. Η φαντασία σας είναι το μόνο όριο! Καλή όρεξη! |