• Home
  • Επιδόρπιο
  • Εύκολο μπισκοτογλυκό με Πτι μπερ και χυμό λάιμ από τον Ανδρέα Λαγό
0 0
Εύκολο μπισκοτογλυκό με Πτι μπερ και χυμό λάιμ από τον Ανδρέα Λαγό

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

± Μερίδες
1 κούπα χυμός μοσχολέμονου Λάιμ
720 ml εβαπορέ Γάλα
800 ml Ζαχαρούχο γάλα
2 πακέτα Πτι Μπερ μπισκότα
Υλικά για το σερβίρισμα
Γλυκιά σαντιγί
Ξύσμα και φέτες μοσχολέμονου

Στα αγαπημένα

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Εύκολο μπισκοτογλυκό με Πτι μπερ και χυμό λάιμ από τον Ανδρέα Λαγό

Κουζίνα:

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το εύκολο μπισκοτογλυκό με χυμό λάιμ του Ανδρέα Λαγού. Φρέσκια γεύση, απλά υλικά, μοναδική απόλαυση. Ιδανικό για κάθε στιγμή.

  • Μερίδες 12
  • Εύκολη

Υλικά

  • Υλικά για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Share

Στον κόσμο των γλυκών, κάθε συνταγή είναι μια πύλη προς την ανακάλυψη νέων γεύσεων και αρωμάτων. Το μπισκοτογλυκό με πτι μπερ και χυμό λάιμ, ένα έργο του Ανδρέα Λαγού, αποτελεί μια φρέσκια πνοή σε αυτό το ταξίδι. Μέσα από την ενσωμάτωση του μοσχολέμονου (λάιμ), ένα φρούτο που ανθίζει στο ελληνικό έδαφος, ιδίως στις περιοχές της Πελοποννήσου, η συνταγή αυτή μας φέρνει κοντά στην ουσία της ελληνικής φύσης. Το λάιμ, με τα εκλεπτυσμένα αρώματα από τα αιθέρια έλαια της φλούδας του και την ήπια οξύτητα του, προσδίδει μια μοναδική γευστική διάσταση στο γλυκό, αναδεικνύοντας την ποικιλομορφία των ελληνικών προϊόντων. Η επιλογή των υλικών είναι τέτοια που επιτρέπει την πρόσβαση σε αυτά από το πιο μικρό μίνι μάρκετ ή μπακάλικο, καθιστώντας τη συνταγή ιδιαίτερα προσιτή και οικονομικά εφικτή.
Τα μπισκοτογλυκά με πτι μπερ είναι από τα πιο εύκολα γλυκά και τα λατρεύουν τα παιδιά.

Βήματα

1
Ok

Η συνταγή

  1. Προετοιμασία της κρέμας: Σε ένα μεγάλο δοχείο, ανακατέψτε τον χυμό λάιμ, το γάλα εβαπορέ και το ζαχαρούχο γάλα. Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα ή έναν αυγοδάρτη για να ανακατέψετε τα υλικά καλά για λίγα λεπτά, μέχρι να αρχίσει η κρέμα να πήζει ελαφρώς λόγω της οξύτητας του λάιμ.
  2. Συναρμολόγηση: Πάρτε ένα ορθογώνιο σκεύος και αρχίστε να στρώνετε μια στρώση μπισκότων στον πάτο. Επάνω στα μπισκότα απλώστε ένα στρώμα της κρέμας λάιμ. Επαναλάβετε τη διαδικασία, εναλλάσσοντας μπισκότα και κρέμα, μέχρι να φτιάξετε τέσσερις στρώσεις.
  3. Ψύξη: Καλύψτε το σκεύος με μεμβράνη και τοποθετήστε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, ή ακόμα καλύτερα, αφήστε το ολόκληρο το βράδυ.
  4. Σερβίρισμα: Πριν σερβίρετε, διακοσμήστε το γλυκό με γλυκιά σαντιγί, φέτες και ξύσμα λάιμ για επιπλέον γεύση και αισθητική. Για ένα πιο παιδικό σερβίρισμα, αφαιρέστε τις φέτες λάιμ και προσθέστε λίγο ξύσμα λάιμ ή σπασμένα αμύγδαλα για επιπλέον υφή.

Αυτή η συνταγή συνδυάζει τη δροσιά του λάιμ με την κλασική απόλαυση του μπισκοτογλυκού, προσφέροντας μια μοναδική και ανεπανάληπτη γευστική εμπειρία.

2
Ok

Το μπισκοτογλυκό με ελληνικό μοσχολέμονο αποτελεί μια γαστρονομική ανακάλυψη που μας προσκαλεί να εξερευνήσουμε τη μαγεία των απλών, αλλά εξαιρετικών υλικών. Η ιδιαίτερη χρήση του λάιμ προσθέτει μια δροσερή και αναζωογονητική νότα σε μια κλασική συνταγή, μετατρέποντας το απλό γλυκό σε μια εμπειρία που ξεπερνά τις γευστικές προσδοκίες. Η συνταγή αυτή ενσαρκώνει την ουσία της κουζίνας που βασίζεται στην αγάπη για το φαγητό, την απόλαυση της δημιουργίας και την εκτίμηση των φρέσκων, εποχιακών συστατικών. Αποτελεί μια υπέροχη επιλογή για κάθε περίσταση, από μια οικογενειακή συγκέντρωση έως μια ειδική στιγμή που αξίζει να γιορτάσουμε με κάτι γλυκό και μοναδικό.

cookfast

Αξιολογήσεις συνταγής

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
εικονα ετοιμη μπουγατσα απο την αργυρω μπαρμπαριγου
previous
Μπουγάτσα με εύκολη κρέμα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Συνταγή για frozen yogurt με γεύση φράουλας
next
Συνταγή για frozen yogurt φράουλα
εικονα ετοιμη μπουγατσα απο την αργυρω μπαρμπαριγου
previous
Μπουγάτσα με εύκολη κρέμα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Συνταγή για frozen yogurt με γεύση φράουλας
next
Συνταγή για frozen yogurt φράουλα

Πρόσθεσε σχόλιο