Υλικά
-
400 γρ μέτριο Κριθαράκι
-
1/2 φλιτζάνι Ελαιόλαδο
-
2 σκελίδες ψιλοκομμένο Σκόρδο
-
2 ψιλοκομμένα Κρεμμύδι ξερό
-
1/2 ποτήρι Λευκό κρασί
-
400 γρ καθαρισμένες Γαρίδες
-
20 Ντοματίνια
-
3 κλαδάκια Θυμάρι
-
800 ml ζωμός λαχανικών ζεστό
-
1/2 φλιτζάνι τριμμένη Παρμεζάνα
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
Βασιλικός
-
Μαϊντανός
Οδηγίες
Ανακαλύψτε τη μαγεία της ελληνικής κουζίνας με αυτή την υπέροχη συνταγή για γαρίδες με κριθαράκι. Μια πλούσια συνταγή που συνδυάζει την θαλασσινή γεύση των γαρίδων με το αρωματικό κριθαράκι, εμπλουτισμένο με τις νότες του λευκού κρασιού και του φρέσκου θυμαριού. Ιδανική για ένα υγιεινό και γευστικό γεύμα, αυτή η συνταγή είναι τέλεια για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας ή να απολαύσετε μια ιδιαίτερη στιγμή με την οικογένειά σας. Μία νηστίσιμη συνταγή κατάλληλη για τη Σαρακοστή αλλά και τις περιόδους νηστείας.
Βήματα
1
Ok
00:35:00
|
Αναλυτικά η συνταγή
|
2
Ok
|
Η συνταγή αυτή για γαρίδες με κριθαράκι είναι ένα παράδειγμα απλότητας και γευστικής αρμονίας. Η συνδυασμένη γεύση των φρέσκων γαρίδων, του θυμαριού και του κριθαρακιού, όλα μαγειρεμένα σε λευκό κρασί, προσφέρει ένα πιάτο που ικανοποιεί κάθε γαστρονομική προσδοκία. Απολαύστε την ελληνική κουζίνα στο έπακρο με αυτή τη συνταγή που ταξιδεύει τις αισθήσεις σας σε μια γευστική περιπέτεια. |