0 0
Γαρίδες με κριθαράκι, κρασί και θυμάρι

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

± Μερίδες
400 γρ μέτριο Κριθαράκι
1/2 φλιτζάνι Ελαιόλαδο
2 σκελίδες ψιλοκομμένο Σκόρδο
2 ψιλοκομμένα Κρεμμύδι ξερό
1/2 ποτήρι Λευκό κρασί
400 γρ καθαρισμένες Γαρίδες
20 Ντοματίνια
3 κλαδάκια Θυμάρι
800 ml ζωμός λαχανικών ζεστό
1/2 φλιτζάνι τριμμένη Παρμεζάνα
Αλάτι
Πιπέρι
Βασιλικός
Μαϊντανός

Γαρίδες με κριθαράκι, κρασί και θυμάρι

Κουζίνα:

Ανακαλύψτε τη συνταγή για γαρίδες με κριθαράκι, ελαιόλαδο, λευκό κρασί και θυμάρι - ένα τέλειο ελληνικό γεύμα για κάθε περίσταση

  • 00:35:00
  • Μερίδες 4
  • Μέτρια

Υλικά

Οδηγίες

Share

Ανακαλύψτε τη μαγεία της ελληνικής κουζίνας με αυτή την υπέροχη συνταγή για γαρίδες με κριθαράκι. Μια πλούσια συνταγή που συνδυάζει την θαλασσινή γεύση των γαρίδων με το αρωματικό κριθαράκι, εμπλουτισμένο με τις νότες του λευκού κρασιού και του φρέσκου θυμαριού. Ιδανική για ένα υγιεινό και γευστικό γεύμα, αυτή η συνταγή είναι τέλεια για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας ή να απολαύσετε μια ιδιαίτερη στιγμή με την οικογένειά σας. Μία νηστίσιμη συνταγή κατάλληλη για τη Σαρακοστή αλλά και τις περιόδους νηστείας.

0/5 (0 Reviews)

Βήματα

1
Ok
00:35:00

Αναλυτικά η συνταγή

  1. Ξεκινήστε ζεσταίνοντας το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι. Προσθέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, τσιγαρίζοντάς τα για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διαφανή.
  2. Προσθέστε στο τηγάνι το κριθαράκι και το θυμάρι, ανακατεύοντας καλά για 1-2 λεπτά.
  3. Χύστε σταδιακά τον ζεστό ζωμό λαχανικών, αφήνοντας το κριθαράκι να απορροφήσει το υγρό και να μαγειρευτεί πλήρως.
  4. Όταν το κριθαράκι είναι έτοιμο, προσθέστε την τριμμένη παρμεζάνα, δοκιμάζοντας για αλάτι και πιπέρι.
  5. Σε ένα άλλο τηγάνι, ζεστάνετε 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε τα ντοματίνια μέχρι να πάρουν χρώμα.
  6. Προς το τέλος, προσθέστε τις γαρίδες και σοτάρετέ τες για 2-3 λεπτά.
  7. Σβήστε με το λευκό κρασί και προσθέστε τον μαϊντανό και τον βασιλικό. Αλατοπιπερώστε κατά προτίμηση.
  8. Αναμείξτε τις γαρίδες με το κριθαράκι και σερβίρετε ζεστό.
2
Ok

Η συνταγή αυτή για γαρίδες με κριθαράκι είναι ένα παράδειγμα απλότητας και γευστικής αρμονίας. Η συνδυασμένη γεύση των φρέσκων γαρίδων, του θυμαριού και του κριθαρακιού, όλα μαγειρεμένα σε λευκό κρασί, προσφέρει ένα πιάτο που ικανοποιεί κάθε γαστρονομική προσδοκία. Απολαύστε την ελληνική κουζίνα στο έπακρο με αυτή τη συνταγή που ταξιδεύει τις αισθήσεις σας σε μια γευστική περιπέτεια.

cookfast

Αξιολογήσεις συνταγής

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
εύκολη ζύμη πίτσας
previous
Εύκολη βασική ζύμη πίτσας
χταπόδι ξυδάτο
next
Χταπόδι ξυδάτο βραστό
εύκολη ζύμη πίτσας
previous
Εύκολη βασική ζύμη πίτσας
χταπόδι ξυδάτο
next
Χταπόδι ξυδάτο βραστό

Πρόσθεσε σχόλιο

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here