0 0
Εύκολη βασική ζύμη πίτσας

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

± Μερίδες
1 1/2 χλιαρό Νερό
1κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις Αλεύρι
75 γρ φρέσκια Μαγιά
2 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού Ζάχαρη
3/4 κουταλάκι του γλυκού Αλάτι

Στα αγαπημένα

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Εύκολη βασική ζύμη πίτσας

Κουζίνα:

Ανακαλύψτε την τέλεια συνταγή για εύκολη και γευστική ζύμη πίτσας. Ιδανική για κάθε πίτσα, με απλά υλικά και βήματα.

  • 02:30:00
  • Μερίδες 2
  • Μέτρια

Υλικά

Οδηγίες

Share

Απόλαυση, ζεστασιά και αρώματα της Μεσογείου συναντούν την τέχνη της παραδοσιακής ιταλικής πίτσας μέσα από αυτή την εύκολη και γευστική συνταγή. Η διαδικασία παρασκευής αυτής της ζύμης είναι απλή, κάνοντάς την ιδανική για αρχάριους, αλλά και για όσους επιθυμούν μια γρήγορη λύση για εντυπωσιακή πίτσα στο σπίτι. Με βασικά υλικά, όπως το αλεύρι, το νερό, η μαγιά, το ελαιόλαδο, η ζάχαρη και το αλάτι, καθώς και με λίγα απλά βήματα, μπορείτε να δημιουργήσετε μια εύκολη ζύμη για πίτσα που θα ξεδιπλώσει τις πιο εντυπωσιακές γεύσεις.

Βήματα

1
Ok

Διαδικασία συνταγής για εύκολη ζύμη πίτσας

  1. Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό: Ξεκινήστε ρίχνοντας σε ένα μεγάλο μπολ 1 1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό. Στη συνέχεια, προσθέστε 75 γραμμάρια φρέσκιας μαγιάς, θρυμματισμένης με τα χέρια.
  2. Προσθήκη ελαιολάδου, ζάχαρης και αλατιού: Στο μπολ με το νερό και τη μαγιά, προσθέστε 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Ανακατέψτε ελαφρά τα υλικά.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε: Σταδιακά, προσθέστε το αλεύρι από τη συσκευασία του 1 κιλού, κρατώντας λίγο στην άκρη. Ζυμώστε το μείγμα για περίπου 5 λεπτά, προσθέτοντας σιγά-σιγά και το υπόλοιπο αλεύρι, μέχρι να έχετε μια ελαστική ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
  4. Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει: Βάλτε τη ζύμη σε ένα μπολ, σκεπάστε με μια νωπή πετσέτα και αφήστε την σε ένα ήσυχο σημείο της κουζίνας μακριά από ρεύματα αέρα. Αφήστε την ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 2 ώρες.
  5. Προετοιμασία για το ψήσιμο: Μετά το φούσκωμα, χωρίστε τη ζύμη σε δύο κομμάτια, σχηματίστε δύο μπάλες και τοποθετήστε τες σε δύο μπολ. Σκεπάστε τα μπολ και αφήστε τις μπάλες ζύμης να ξεκουραστούν για 20 λεπτά.
  6. Τελική προετοιμασία και ψήσιμο: Ανοίξτε τη ζύμη με τα χέρια σας σε έναν καλά αλευρωμένο πάγκο της κουζίνας. Αν χρειαστεί, χρησιμοποιήστε λίγο τον πλάστη. Αφού ανοίξετε τη ζύμη στο επιθυμητό πάχος και μέγεθος, προσθέστε τα υλικά της επιλογής σας και ψήστε στο φούρνο σύμφωνα με τις οδηγίες της συγκεκριμένης συνταγής πίτσας που ακολουθείτε.

Ακολουθώντας αυτή τη διαδικασία, θα έχετε μια τέλεια ζύμη πίτσας, έτοιμη να φιλοξενήσει όποια γεύση επιλέξετε!

2
Ok

Λίγα λόγια

Η δημιουργία της τέλειας ζύμης για πίτσα δεν είναι πια μυστήριο με αυτή την απλή και αποτελεσματική συνταγή. Η ελαστική, αφράτη και γευστική ζύμη που έχετε πλέον στα χέρια σας, είναι η τέλεια βάση για οποιαδήποτε πίτσα, από την πιο απλή μαργαρίτα μέχρι τις πιο περίπλοκες και πρωτότυπες δημιουργίες. Με αυτή τη συνταγή, ο καθένας μπορεί να γίνει μάστορας πιτσαδόρος στην κουζίνα του, ενθουσιάζοντας τόσο τον εαυτό του όσο και τους καλεσμένους του.
Αν θες να μάθεις περισσότερα μυστικά δες και τη συνταγή για την αυθεντική ιταλική
ζύμη για πίτσα

cookfast

Αξιολογήσεις συνταγής

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Βίδες με κοτόπουλο, ελιές και κάππαρη
previous
Σαλάτα βίδες με κοτόπουλο, ελιές και κάππαρη
Γαρίδες με κριθαράκι
next
Γαρίδες με κριθαράκι, κρασί και θυμάρι
Βίδες με κοτόπουλο, ελιές και κάππαρη
previous
Σαλάτα βίδες με κοτόπουλο, ελιές και κάππαρη
Γαρίδες με κριθαράκι
next
Γαρίδες με κριθαράκι, κρασί και θυμάρι

Πρόσθεσε σχόλιο