0 0
Χταπόδι ξυδάτο βραστό

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

± Μερίδες
500 ml Νερό
500 ml λευκό Ξύδι
2 φύλλα Δάφνη
3 κόκκους Πιπέρι
Για το βάζο
250 ml Ελαιόλαδο
150 ml λευκό Ξύδι
2 κουταλιές της σούπας Ρίγανη
2 κουταλιές της σούπας χοντρό Αλάτι

Στα αγαπημένα

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Χταπόδι ξυδάτο βραστό

Κουζίνα:

Ανακαλύψτε την τέχνη της ελληνικής κουζίνας με τη συνταγή για χταπόδι ξυδάτο - ένα εύκολο και γευστικό παραδοσιακό μεζέ

  • 00:50:00
  • Μερίδες 4
  • Μέτρια

Υλικά

  • Για το βάζο

Οδηγίες

Share

Η συνταγή για το χταπόδι ξιδάτο αποτελεί ένα κλασικό παράδειγμα της πλούσιας ελληνικής κουζίνας, συνδυάζοντας την απλότητα των υλικών με την εξαιρετική γεύση. Αυτή η συνταγή προσφέρει ένα ιδιαίτερο μεζέ που είναι ιδανικός να συνοδεύει κρασί, τσίπουρο ή ούζο και αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για οποιαδήποτε συγκέντρωση.

Βήματα

1
Ok

Διαδικασία για το ξιδάτο χταπόδι

  1. Προετοιμασία χταποδιού:
    • Πλύνετε καλά το χταπόδι κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό.
  2. Βράσιμο:
    • Τοποθετήστε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα.
    • Προσθέστε το νερό, το λευκό ξίδι, τα δαφνόφυλλα και τους κόκκους πιπέρι.
    • Βράστε το χταπόδι σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 35-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  3. Κόψιμο και τοποθέτηση στο βάζο:
    • Αφού το χταπόδι μαλακώσει, αφαιρέστε το από την κατσαρόλα και κόψτε το σε μπουκιές.
    • Τοποθετήστε τις μπουκιές χταποδιού σε αποστειρωμένα βάζα.
  4. Προσθήκη υλικών για διατήρηση:
    • Γεμίστε το βάζο με το ελαιόλαδο, το λευκό ξίδι, τη ρίγανη και το χοντρό αλάτι.
  5. Διατήρηση:
    • Κλείστε καλά το βάζο και φυλάξτε το σε δροσερό και σκοτεινό μέρος για να διατηρηθεί.
2
Ok

Το χταπόδι ξυδάτο, με την μοναδική του γεύση και την ευκολία παρασκευής, αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για όσους επιθυμούν να γευτούν έναν αυθεντικό μεζέ της ελληνικής κουζίνας. Μέσα από αυτή τη συνταγή, αναδεικνύεται η ομορφιά της απλότητας και η πλούσια γευστική παράδοση της Ελλάδας.

cookfast

Αξιολογήσεις συνταγής

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Γαρίδες με κριθαράκι
previous
Γαρίδες με κριθαράκι, κρασί και θυμάρι
Γεμιστά με κιμά συνταγή
next
Γεμιστά με κιμά συνταγή
Γαρίδες με κριθαράκι
previous
Γαρίδες με κριθαράκι, κρασί και θυμάρι
Γεμιστά με κιμά συνταγή
next
Γεμιστά με κιμά συνταγή

Πρόσθεσε σχόλιο