0 0
Γεμιστά με κιμά συνταγή

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

± Μερίδες
12 Ντομάτα
300 γρ Κιμάς μοσχαρίσιος
10 κουταλιές της σούπας καρονίνα Ρύζι
3 Πατάτες
2 Κρεμμύδι ξερό
1 ματσάκι ψιλοκομμένο Μαϊντανός
1 ματσάκι ψιλοκομμένο Δυόσμος
2 κουταλίες της σούπας καβουρδισμένο Κουκουνάρι
150 ml Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Προαιρετικά
1 ζωμό κότας
λίγο τριμμένη φρυγανιά
1 πρέζα Ζάχαρη

Στα αγαπημένα

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Γεμιστά με κιμά συνταγή

Κουζίνα:

Ανακαλύψτε τη συνταγή για γεμιστά με κιμά: Ντομάτες γεμιστές με κιμά, ένα παραδοσιακό πιάτο γεμάτο γεύση και αρώματα

  • 02:00:00
  • Μερίδες 6
  • Μέτρια

Υλικά

  • Προαιρετικά

Οδηγίες

Share

Τα γεμιστά ή οι γεμιστές ντομάτες αποτελούν μία αγαπημένη συνταγή της μεσογειακής κουζίνας, με δύο βασικές παραλλαγές: Γεμιστά με κιμά και μόνο με ρύζι. Και οι δύο εκδοχές χαρακτηρίζονται από την πλούσια γεύση που έχουν οι κόκκινες ώριμες ντοματες το καλοκαίρι, αλλά διαφέρουν σημαντικά στα υπόλοιπα συστατικά και την τελική γεύση. Η παραλλαγή με κιμά περιλαμβάνει μοσχαρίσιο κιμά, που προσθέτει πλούτο και βάθος στη γεύση. Αντίθετα, τα γεμιστά με ρύζι είναι πιο ελαφριά, με έντονα τα αρώματα των μυρωδικών και τη φρεσκάδα των λαχανικών, κάνοντάς τα ιδανική επιλογή για ένα πιο ελαφρύ γεύμα.

Συνταγή για γεμιστές ντομάτες με κιμά

Ακολουθεί η συνταγή για γεμιστά με κιμά, προσκαλώντας σας να ανακαλύψετε την πλούσια γεύση και την αυθεντικότητα για ένα από τα πιο αγαπημένα καλοκαιρινά φαγητά.

Βήματα

1
Ok

Ετοιμάζουμε τις ντομάτες

  • Kόβουμε στο πάνω μέρος τις ντομάτες δημιουργώντας ένα καπάκι και τις αδειάζουμε με κουταλάκι.
  • Πασπαλίζουμε το εσωτερικό τους με ζάχαρη και λίγο μαύρο πιπέρι και τις τοποθετούμε ανάποδα μέσα στο ταψί.
  • Πολτοποιούμε στο multi τη σάρκα τους.
2
Ok

Για τον κιμά

  1. Σοτάρουμε σε κατσαρόλα με το ελαιόλαδο τον κιμά και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε δυνατή φωτιά.
  2. Σβήνουμε με τον μισό χυμό της ντομάτας, τον σπιτικό ζωμό και μαγειρεύουμε μέχρι να ψηθεί ο κιμάς και να γίνει σπυρωτός.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στον κιμά, τα ματσάκια του δυόσμου και του μαϊντανού ψιλοκομμένα, το ρύζι, το κουκουνάρι, τις σταφίδες.
  4. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατευουμε καλά.
3
Ok

Γεμίζουμε τις ντομάτες και ψήνουμε τα γεμιστά

  • Γεμίζουμε μέχρι τα 3/4 τις ντομάτες.
  • Kαλύπτουμε κάθε ντομάτα με το καπάκι της και τις τακτοποιούμε με τη σειρά στο ταψί.
  • Κόβουμε κυδωνάτες τις πατάτες, τις μοιράζουμε ανάμεσά τους και ραντίζουμε από πάνω με λίγο ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε την υπόλοιπη ντομάτα, αλατίζουμε πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη φρυγανιά και βάζουμε στο ταψί ελάχιστο νερό.
  • Σιγοψήνουμε στους 170°C, για μιάμιση ώρα περίπου, μέχρι να γίνει το ρύζι και να πάρουν χρώμα.
4
Ok

Επίλογος

Το πιάτο γεμιστά με κιμά είναι ιδανικό για μια υγιεινό και θρεπτικό γεύμα, προσφέροντας μια ισορροπημένη γεύση με την πλούσια γκάμα των συστατικών του. Είναι επίσης εξαιρετική επιλογή για συγκεντρώσεις και ειδικές περιστάσεις, καθώς εντυπωσιάζει με την εμφάνιση και τη γεύση του.
Είτε με κιμα είτε χωρίς, τα γεμιστά είναι λατρεμένο φαγητό για παιδιά

cookfast

Αξιολογήσεις συνταγής

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
χταπόδι ξυδάτο
previous
Χταπόδι ξυδάτο βραστό
μουσακάς συνταγή
next
Μουσακάς συνταγή από τον Βασίλη Καλλίδη
χταπόδι ξυδάτο
previous
Χταπόδι ξυδάτο βραστό
μουσακάς συνταγή
next
Μουσακάς συνταγή από τον Βασίλη Καλλίδη

Πρόσθεσε σχόλιο