Υλικά
-
500 γρ καθαρισμένες Γαρίδες
-
4 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο
-
1 Κρεμμύδι ξερόψιλοκομμένο
-
2 σκελίδες Σκόρδο
-
400γρ Ντομάτατριμμένες
-
1 κουταλάκι Ντοματοπελτές
-
100 γρ Φέτα
-
μισό σφηνάκι Ούζο
-
1 Κόκκινη πιπεριά
-
Ρίγανη
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
Οδηγίες
Το καλοκαίρι στην Ελλάδα είναι συνυφασμένο με τη θάλασσα, το ήλιο και τις εξαιρετικές γεύσεις της Μεσογειακής κουζίνας. Μία από αυτές τις γεύσεις, που ξυπνά μνήμες και δημιουργεί νέες, είναι οι γαρίδες σαγανάκι. Ένα πιάτο που συνδυάζει την φρεσκάδα της θάλασσας με τη γεύση της τομάτας και το άρωμα των βοτάνων, προσφέροντας μια ανεπανάληπτη γευστική εμπειρία. Αν είστε λάτρης των θαλασσινών, αυτή η συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σας. Σας καλούμε να την ακολουθήσετε βήμα προς βήμα και να την απολαύσετε με καλή παρέα και ένα ποτήρι δροσερό λευκό κρασί.
Συνδυασμοί και συνοδευτικά
Οι γαρίδες σαγανάκι συνδυάζονται άψογα με λευκό ψωμί για να βουτάτε στη νόστιμη σάλτσα, ενώ μια φρέσκια πράσινη σαλάτα ή ένα ποτήρι δροσερό ούζο ολοκληρώνουν ιδανικά το γεύμα. Δοκιμάστε επίσης να τις συνοδέψετε με γαρίδες σεβίτσε, τυροκαυτερή ή χταπόδι στα κάρβουνα για μια απόλυτη γαστρονομική εμπειρία.
Διατροφικές πληροφορίες
- Πρωτεΐνες: 23g
- Λιπαρά: 18g
- Υδατάνθρακες: 6g
- Φυτικές ίνες: 2g
Γαρίδες σαγανάκι θερμίδες
Οι γαρίδες σαγανάκι έχουν περίπου 280 θερμίδες ανά μερίδα, γεγονός που τις καθιστά μια θρεπτική και νόστιμη επιλογή για ένα ελαφρύ γεύμα ή μεζέ.
Βήματα
1
Ok
|
Εκτέλεση συνταγήςΒήμα 1: Προετοιμασία των Υλικών
Βήμα 2: Σοτάρισμα
Βήμα 3: Προσθήκη Ντομάτας και Καρυκευμάτων
Βήμα 4: Μαγείρεμα Γαρίδων
Βήμα 5: Τελικές Πινελιές
|
2
Ok
|
ΚλείνονταςΟι γαρίδες σαγανάκι είναι ένα πιάτο που συνδυάζει την απλότητα με την πολυπλοκότητα των γεύσεων. Το άρωμα της φρέσκιας ντομάτας, η πικάντικη γεύση της φέτας και η ζωντάνια του ούζου δημιουργούν μια γευστική εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και ανακαλύψτε την ελληνική κουζίνα σε όλο της το μεγαλείο! |