0 0
Γαρίδες σαγανάκι

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

± Μερίδες
500 γρ καθαρισμένες Γαρίδες
4 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες Σκόρδο
400γρ Ντομάτα τριμμένες
1 κουταλάκι Ντοματοπελτές
100 γρ Φέτα
μισό σφηνάκι Ούζο
1 Κόκκινη πιπεριά
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι

Nutritional information

280 kcal
θερμίδες
23gr
Πρωτεΐνες
18gr
Λιπαρά
6gr
Υδατάνθρακες
2gr
Φυτικές ίνες

Γαρίδες σαγανάκι

Κουζίνα:

Μάθετε πώς να φτιάξετε γαρίδες σαγανάκι με αυτή την αναλυτική συνταγή. Συνδυάστε τις με άλλες ελληνικές γεύσεις και απολαύστε μια αυθεντική μεσογειακή εμπειρία.

  • 00:30:00
  • Μερίδες 2
  • Μέτρια

Υλικά

Οδηγίες

Share

Το καλοκαίρι στην Ελλάδα είναι συνυφασμένο με τη θάλασσα, το ήλιο και τις εξαιρετικές γεύσεις της Μεσογειακής κουζίνας. Μία από αυτές τις γεύσεις, που ξυπνά μνήμες και δημιουργεί νέες, είναι οι γαρίδες σαγανάκι. Ένα πιάτο που συνδυάζει την φρεσκάδα της θάλασσας με τη γεύση της τομάτας και το άρωμα των βοτάνων, προσφέροντας μια ανεπανάληπτη γευστική εμπειρία. Αν είστε λάτρης των θαλασσινών, αυτή η συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σας. Σας καλούμε να την ακολουθήσετε βήμα προς βήμα και να την απολαύσετε με καλή παρέα και ένα ποτήρι δροσερό λευκό κρασί.

Συνδυασμοί και συνοδευτικά

Οι γαρίδες σαγανάκι συνδυάζονται άψογα με λευκό ψωμί για να βουτάτε στη νόστιμη σάλτσα, ενώ μια φρέσκια πράσινη σαλάτα ή ένα ποτήρι δροσερό ούζο ολοκληρώνουν ιδανικά το γεύμα. Δοκιμάστε επίσης να τις συνοδέψετε με γαρίδες σεβίτσετυροκαυτερή ή χταπόδι στα κάρβουνα για μια απόλυτη γαστρονομική εμπειρία.

Διατροφικές πληροφορίες

  • Πρωτεΐνες: 23g
  • Λιπαρά: 18g
  • Υδατάνθρακες: 6g
  • Φυτικές ίνες: 2g

Γαρίδες σαγανάκι θερμίδες

Οι γαρίδες σαγανάκι έχουν περίπου 280 θερμίδες ανά μερίδα, γεγονός που τις καθιστά μια θρεπτική και νόστιμη επιλογή για ένα ελαφρύ γεύμα ή μεζέ.

0/5 (0 Reviews)

Βήματα

1
Ok

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1: Προετοιμασία των Υλικών

  1. Καθαρίστε τις γαρίδες και αφαιρέστε το κέλυφος και το έντερο.
  2. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την κόκκινη πιπεριά.

Βήμα 2: Σοτάρισμα

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  2. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέστε την κόκκινη πιπεριά και συνεχίστε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά.

Βήμα 3: Προσθήκη Ντομάτας και Καρυκευμάτων

  1. Προσθέστε τις τριμμένες ντομάτες, τον πελτέ ντομάτας και τη ζάχαρη.
  2. Αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά, μέχρι να πήξει.

Βήμα 4: Μαγείρεμα Γαρίδων

  1. Προσθέστε τις γαρίδες στη σάλτσα και μαγειρέψτε για 4-5 λεπτά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
  2. Ρίξτε το ούζο και ανακατέψτε καλά.

Βήμα 5: Τελικές Πινελιές

  1. Προσθέστε τη φέτα και τη ρίγανη.
  2. Αλατοπιπερώστε κατά βούληση και αφήστε το φαγητό να μαγειρευτεί για άλλα 2 λεπτά.
  3. Σερβίρετε τις γαρίδες σαγανάκι ζεστές, πασπαλίζοντας με φρέσκο μαϊντανό.
2
Ok

Κλείνοντας

Οι γαρίδες σαγανάκι είναι ένα πιάτο που συνδυάζει την απλότητα με την πολυπλοκότητα των γεύσεων. Το άρωμα της φρέσκιας ντομάτας, η πικάντικη γεύση της φέτας και η ζωντάνια του ούζου δημιουργούν μια γευστική εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και ανακαλύψτε την ελληνική κουζίνα σε όλο της το μεγαλείο!

cookfast

Αξιολογήσεις συνταγής

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
χταπόδι στα κάρβουνα
previous
Χταπόδι στα κάρβουνα
Καλαμαράκια τηγανιτά
next
Καλαμαράκια τηγανητά
χταπόδι στα κάρβουνα
previous
Χταπόδι στα κάρβουνα
Καλαμαράκια τηγανιτά
next
Καλαμαράκια τηγανητά

Πρόσθεσε σχόλιο