0 0
Καλαμαράκια τηγανητά

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

± Μερίδες
1 κιλό Καλαμάρι
1 κούπα Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα Κορν φλάουρ
1 κουταλάκι του γλυκού Αλάτι

Nutritional information

200kcal
θερμίδες
15gr
Πρωτεΐνες
10gr
Λιπαρά
15gr
Υδατάνθρακες
1gr
Φυρικές ίνες

Καλαμαράκια τηγανητά

Κουζίνα:

Ανακαλύψτε τη συνταγή για καλαμαράκια τηγανητά, ένα αγαπημένο ελληνικό πιάτο. Μάθετε βήμα-βήμα πώς να τα ετοιμάσετε και συνδυάστε τα με άλλες γευστικές προτάσεις.

  • 00:40:00
  • Μερίδες 4
  • Μέτρια

Υλικά

Οδηγίες

Share

Τα καλαμαράκια τηγανητά είναι μια από τις πιο αγαπημένες και δημοφιλείς επιλογές θαλασσινών στην ελληνική κουζίνα. Όταν τα καλαμαράκια είναι φρέσκα, η γεύση τους γίνεται ακόμα πιο πλούσια και μοναδική, προσφέροντας μια αυθεντική γαστρονομική εμπειρία. Αυτή η συνταγή, εμπνευσμένη από τις ταβέρνες, θα σας δείξει πώς να φτιάξετε καλαμαράκια τηγανητά όπως στις ταβέρνες, με απλά υλικά και μεθόδους.

Αν θέλετε να δοκιμάσετε διαφορετικές παραλλαγές, μπορείτε να επιλέξετε καλαμαράκια κατεψυγμένα τηγανιτά, να τα μαγειρέψετε με σοδα για επιπλέον τραγανότητα ή να ακολουθήσετε τη συνταγή για καλαμαράκια τηγανητά της γιαγιάς, η οποία φέρνει γευστικές αναμνήσεις από το παρελθόν.

Ανεξάρτητα από την επιλογή σας, τα τηγανητά καλαμαράκια είναι η ιδανική επιλογή για κάθε περίσταση, είτε ως ορεκτικό είτε ως κύριο πιάτο, και μπορούν να συνδυαστούν τέλεια με άλλες ελληνικές γεύσεις.

Διατροφικά στοιχεία

  • Μερίδα: 100 γραμμάρια
  • Πρωτεΐνες: 15 γραμμάρια
  • Λιπαρά: 10 γραμμάρια
  • Υδατάνθρακες: 15 γραμμάρια
  • Φυτικές ίνες: 1 γραμμάριο

Τηγανητά καλαμαράκια θερμίδες

Η θερμιδική αξία των τηγανητών καλαμαριών εξαρτάται από την ποσότητα του λαδιού που χρησιμοποιείται και την ποσότητα της ζύμης. Κατά μέσο όρο, 100 γραμμάρια τηγανητά καλαμαράκια περιέχουν περίπου 200 θερμίδες.

Συνδυασμοί και προτάσεις σερβιρίσματος

Τα καλαμαράκια τηγανητά μπορούν να συνδυαστούν υπέροχα με άλλες ελληνικές συνταγές, όπως η χωριάτικη σαλάτα και το τζατζίκι. Μπορείτε επίσης να τα συνοδεύσετε με πατάτες τηγανητές ή σαλάτα αγγουροντομάτα για ένα πλήρες και ισορροπημένο γεύμα.

5/5 (2 Reviews)

Βήματα

1
Ok

Η Συνταγή για τηγανητά καλαμαράκια

1. Προετοιμασία των καλαμαριών

Ξεκινήστε καθαρίζοντας καλά τα καλαμαράκια. Αφαιρέστε το δέρμα και τις εσωτερικές μεμβράνες.

2. Προετοιμασία του μείγματος αλευριού

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το κορν φλάουρ και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

3. Πανάρισμα των καλαμαριών

Περάστε τα καλαμαράκια από το μείγμα αλευριού, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά από όλες τις πλευρές.

4. Τηγάνισμα

Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεστάνετε το λάδι (ιδανικά ελαιόλαδο, εναλλακτικά ηλιέλαιο) σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Όταν το λάδι είναι έτοιμο (δοκιμάστε με μια μικρή ποσότητα αλευριού - αν τσιτσιρίζει είναι έτοιμο), τηγανίστε τα καλαμαράκια σε μικρές δόσεις μέχρι να γίνουν χρυσοκίτρινα και τραγανά.

5. Στραγγίξιμο και σερβίρισμα

Αφαιρέστε τα καλαμαράκια με μια τρυπητή κουτάλα και τοποθετήστε τα σε απορροφητικό χαρτί για να απορροφηθεί το περιττό λάδι. Σερβίρετε με φρεσκοστυμμένο λεμόνι και συνοδέψτε με σαλάτα, τυροκαυτερή και πατάτες τηγανητές.

2
Ok

Κλείνοντας

Η συνταγή για καλαμαράκια τηγανητά είναι εύκολη στην παρασκευή και εγγυάται ένα νόστιμο αποτέλεσμα που θα ενθουσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας. Ακολουθήστε τα παραπάνω βήματα και απολαύστε μια πραγματικά αυθεντική γεύση θάλασσας στο πιάτο σας!

cookfast

Αξιολογήσεις συνταγής

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
γαρίδες σαγανάκι
previous
Γαρίδες σαγανάκι
Σπαγγέτι αλ Πομοντόρο
next
Σπαγγέτι αλ Πομοντόρο: Ένα ταξίδι στην καρδιά της Ιταλικής παράδοσης
γαρίδες σαγανάκι
previous
Γαρίδες σαγανάκι
Σπαγγέτι αλ Πομοντόρο
next
Σπαγγέτι αλ Πομοντόρο: Ένα ταξίδι στην καρδιά της Ιταλικής παράδοσης

Πρόσθεσε σχόλιο