Υλικά
-
500g Σφολιάτα
-
2 Κοτόπουλο στήθοςκομμένα σε πολύ μικρά κυβάκια
-
1 Πράσινη πιπεριάψιλοκομμένη
-
1 Κόκκινη πιπεριάψιλοκομμένη
-
1 Κρεμμύδι ξερόψιλοκομμένο
-
Ελαιόλαδο
-
Νερό
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
1 κ. γλυκού Κάρυ
-
ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
-
100g Αλεύρι
-
100g Βούτυρο
-
100ml Γάλα
-
1 Κρόκος αυγού
-
200g Παρμεζάνα
-
2 κ. γλυκού Μοσχοκάρυδο
Οδηγίες
Η κοτόπιτα είναι μια αφάνταστα λαχταριστή σύνθεση από φρέσκο κοτόπουλο, λαχανικά που σμίγουν αρμονικά και μπαχαρικά που αναδεικνύουν κάθε νότα γεύσης. Δεν είναι απλά ένα φαγητό. Είναι μια καλοκαιρινή βόλτα σε ελληνικό χωριό, μια ανάσα από τα αρώματα της μαμάς στην κουζίνα.
Ανακάλυψε έναν κόσμο γεύσεων που θα σε ταξιδέψει στον παράδεισο της γευστικής απόλαυσης!
Βήματα
1
Ok
|
ΕΤΟΙΜΑΣΕ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥΣε ένα μεγάλο τηγάνι βάλε λαδί να ζεσταθεί, ρίξε το κοτόπουλο και σόταρέ το. Μετά από 2 λεπτά, πρόσθεσε τις πιπεριές, το κάρυ και το κρεμμύδι και συνέχισε το ανακάτεμα ώσπου να ροδίσει το κοτόπουλο. Όταν πάρει χρώμα, βάλε νερό στο τηγάνι μέχρι να καλύψει τα υλικά, σκέπασέ το και άφησέ τη γέμιση με το κοτόπουλο να σιγοβράσει για 15 λεπτά. |
2
Ok
|
ΦΤΙΑΞΕ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛΣε μια κατσαρόλα λιώσε το βούτυρο και πρόσθεσε σιγά σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα μέχρι να γίνει ένας χυλός. Μην ξεχνάς: Σε όλα τα πιάτα που έχουνε μπεσαμέλ στο Cookfast έχουμε δώσει την απόλυτη συνταγή για εύκολη μπεσαμέλ την οποία μπορείς να ακολουθήσεις πάντα! Τώρα ανάλογα τη συνταγή μπορείς να εκτελέσεις την συνταγή με κάποιες παραλλαγές σύμφωνα με τα γραφόμενά |
3
Ok
|
ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑΒουτύρωσε ένα ταψί 25x35εκ. και στρώσε το ένα από τα δύο φύλλα σφολιάτας. Ρίξε το μίγμα τη γέμισης του κοτόπουλου με τη μπεσαμέλ, πασπάλισε από πάνω την υπόλοιπη παρμεζάνα και κάλυψε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Γύρισε προς τα μέσα την ένωση των δύο φύλλων περιμετρικά του ταψιού και ψήσε την κοτόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 40-45 λεπτά, μέχρι να πάρει η σφολιάτα ένα χρυσό χρώμα. |