0 0
Ψαρόσουπα με μπακαλιάρο

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

± Μερίδες
1kg Μπακαλιάρος καθαρισμένος
3 Κρεμμύδι ξερό σε χοντρά κομμάτια
3 Πατάτες σε κύβους
3 Καρότο σε χοντρές φέτες
2 Πράσινη πιπεριά σε χοντρά κομμάτια
2 Κόκκινη πιπεριά σε χοντρά κομμάτια
1 Πράσο σε χοντρές φέτες
1 κλωνάρι Σέλινο ολόκληρο
2 κλωναράκια Θυμάρι ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
1 Λεμόνι το χυμό του
Ελαιόλαδο
Νερό
Αλάτι
Πιπέρι

Στα αγαπημένα

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Ψαρόσουπα με μπακαλιάρο

Κουζίνα:

Η φρεσκάδα της θάλασσας και η ένωση των λαχανικών συνθέτουν τη βάση αυτού του εκλεκτού φαγητού.

  • 1h 10min
  • Μερίδες 4
  • Μέτρια

Υλικά

Οδηγίες

Share

Η ψαρόσουπα είναι μια γαστρονομική περιπέτεια που καλεί τους λάτρεις του καλού φαγητού να ανακαλύψουν τις μυστικές νότες της θάλασσας και να αφεθούν σε μια οδύσσεια γεύσεων που ξυπνούν τις αισθήσεις και αναζωογονούν την ψυχή.

Βήματα

1
Ok

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΕ ΤΗΝ ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάλε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίξε μέσα όλα τα λαχανικά. Σόταρέ τα ελαφρά για 3-4 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να μαραίνονται.
Όταν μαραθούν τα λαχανικά, πρόσθεσε τον μπακαλιάρο και βάλε νερό στην κατσαρόλα μέχρι να καλύψει τα λαχανικά και το ψάρι. Σκέπασε την κατσαρόλα και άφησέ τα να βράσουν για 15-20 λεπτά. Αφαίρεσε προσεκτικά τον μπακαλιάρο από την κατσαρόλα και ακούμπησέ τον πάνω σε ένα πιάτο. Πρόσθεσε λίγο νερό αν χρειάζεται στην κατσαρόλα και άφησε τα λαχανικά να συνεχίσουν το βράσιμο.

2
Ok

ΠΟΛΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Μόλις είναι έτοιμα και τα λαχανικά, πολτοποίησέ τα χρησιμοποιώντας, είτε ένα μίξερ χειρός, είτε βάλε τα λίγα-λίγα σε ένα μικρό μπλέντερ. Όταν έχεις πολτοποιήσει όλα τα λαχανικά, ρίξε τον πολτό στην κατσαρόλα.

3
Ok

ΞΕΨΑΧΝΙΣΕ ΤΟΝ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ

Αμέσως μετά, ξεχώρισε το ψάρι από τα κόκκαλα και κόψε το ψαχνό σε μικρά κομμάτια με τα χέρια σου.

4
Ok

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ

Ρίξε μέσα στην κατσαρόλα με τα πολτοποιημένα λαχανικά το ψάρι, αλάτι πιπέρι και το χυμό από το λεμόνι. Αν προτιμάς την ψαρόσουπα πιο υδαρή, πρόσθεσε λίγο βραστό νερό. Άφησε τη σούπα να πάρει μία βράση, ανακάτεψε και είναι έτοιμη. Προαιρετικά, σέρβιρε την ψαρόσουπα με ψιλοκομμένο θυμάρι.

prima

Στις κουζίνες από μικρή. Αγάπη για τη μαγειρική και τις νέες συνταγες

Αξιολογήσεις συνταγής

Average Rating:
(5)
Total Reviews: 1
naos

Teleia

Κοτόπιτα με σφολιάτα
previous
Κοτόπιτα με σφολιάτα
Σπανακόρυζο
next
Σπανακόρυζο
Κοτόπιτα με σφολιάτα
previous
Κοτόπιτα με σφολιάτα
Σπανακόρυζο
next
Σπανακόρυζο

Πρόσθεσε σχόλιο