0 0
Μακαρόν συνταγή

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

± Μερίδες
Για τα μπισκότα
150 γρ σε μορφή πούδρας Αμύγδαλο
150 γρ Ζάχαρη άχνη
60 γρ Ασπράδι αυγού
200 γρ Ασπράδι αυγού
120 γρ Ζάχαρη
χρώμα ζαχαροπλαστικής
Για τη γέμιση
300 γρ Κρέμα γάλακτος
300 γρ Σοκολάτα κουβερτούρα
50 γρ Βούτυρο

Μακαρόν συνταγή

Κουζίνα:

Φτιάξτε τέλεια, γευστικά μακαρόν στο σπίτι με αυτή την εύκολη συνταγή. Βήμα προς βήμα οδηγίες, tips και συμβουλές για τέλεια μακαρόν.

  • 01:00:00
  • Μερίδες 6
  • Μέτρια

Υλικά

  • Για τα μπισκότα

  • Για τη γέμιση

Οδηγίες

Share

Μακαρόν: Μια γλυκιά πανδαισία

Τα μακαρόν είναι μικρά, πολύχρωμα γλυκά που αποτελούνται από δύο μπισκότα μαρέγκας αμυγδάλου ενωμένα με μια κρεμώδη γέμιση. Η τραγανή κρούστα, η μαλακή υφή και η πλούσια γεύση τους τα καθιστούν αγαπητά σε μικρούς και μεγάλους.

Ιστορία:

Η ιστορία των μακαρόν χρονολογείται από τον 18ο αιώνα, όπου φτιάχνονταν σε μοναστήρια της Ιταλίας. Αρχικά, η συνταγή περιείχε μόνο ασπράδια αυγού, ζάχαρη και αμύγδαλα. Αργότερα, προστέθηκε η κρέμα γάλακτος, δημιουργώντας το γλυκό που γνωρίζουμε και αγαπάμε σήμερα.

Συστατικά:

  • Μπισκότα: Ασπράδια αυγού, ζάχαρη, αμύγδαλα, χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά).
  • Γέμιση: Συνήθως γκανάς σοκολάτας, βουτυρόκρεμα ή μους φρούτων.

Γιατί αρέσουν:

  • Γεύση: Τα μακαρόν προσφέρουν μια ισορροπία τραγανής και μαλακής υφής, με πλούσια γεύση που ποικίλλει ανάλογα με τη γέμιση.
  • Χρώμα: Η ποικιλία χρωμάτων τα κάνει οπτικά ελκυστικά και ιδανικά για γιορτές και ειδικές περιστάσεις.
  • Ευκολία: Παρόλο που η συνταγή τους περιλαμβάνει λεπτομέρειες, η παρασκευή τους είναι σχετικά εύκολη.
  • Ποικιλία: Μπορείτε να δημιουργήσετε άπειρους συνδυασμούς γεύσεων και χρωμάτων, ικανοποιώντας κάθε γούστο.

Είτε τα φτιάξετε μόνοι σας είτε τα αγοράσετε από ζαχαροπλαστείο, τα μακαρόν αποτελούν μια γλυκιά απόλαυση που θα σας σαγηνεύσει με την υφή, τη γεύση και την αισθητική τους.

 

0/5 (0 Reviews)

Βήματα

1
Ok

Για τα μακαρόν

  1. Ανακατέψτε σε ένα μπολ την άχνη ζάχαρη, 60 γραμμάρια από το ασπράδι αυγού και την πούδρα αμυγδάλου.
  2. Προσθέστε το επιθυμητό χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατέψτε καλά.
  3. Χτυπήστε τα υπόλοιπα 200 γραμμάρια ασπράδι αυγού σε σφιχτή μαρέγκα.
  4. Φτιάξτε καραμέλα: Ζεστάνετε 120 γραμμάρια ζάχαρη σε μια κατσαρόλα μέχρι να λιώσει και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
  5. Ρίξτε σιγά σιγά την καραμέλα στην μαρέγκα, χτυπώντας συνεχώς.
  6. Ανακατέψτε απαλά τα δύο μείγματα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  7. Βάλτε το μείγμα σε κορνέ με στρογγυλή μύτη.
  8. Φτιάξτε στρογγυλά σχήματα σε λαδόκολλα, διαμέτρου 3 έως 5 εκατοστών.
  9. Αφήστε τα μακαρόν να στεγνώσουν σε δροσερό μέρος για 30 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια κρούστα.
  10. Ψήστε τα μακαρόν σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 10 λεπτά.
2
Ok

Για τη γέμιση

  1. Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος ή τον πουρέ φρούτων.
  2. Λιώστε την σοκολάτα υγείας ή λευκή σοκολάτα.
  3. Ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος ή τον πουρέ φρούτων με την λιωμένη σοκολάτα.
  4. Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε καλά.
  5. Αφήστε την κρέμα να κρυώσει και να πήξει στο ψυγείο.
  6. Βάλτε την κρέμα σε κορνέ.
  7. Γεμίστε τα μακαρόν, κολλώντας τα δύο μπισκότα μαζί.
3
Ok

Extra tips

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να προσθέσετε διάφορα χρώματα και γεύσεις στα μακαρόν.
  • Μπορείτε να γεμίσετε τα μακαρόν με διάφορες κρέμες, όπως γκανάς σοκολάτας, βουτυρόκρεμα ή μους φρούτων.
  • Μπορείτε να διατηρήσετε τα μακαρόν σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες.

cookfast

Αξιολογήσεις συνταγής

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
συνταγη για λαγανα
previous
Λαγάνα συνταγή
ριγκατονι 4 τυρια
next
Ριγκατόνι 4 τυριά στο φούρνο
συνταγη για λαγανα
previous
Λαγάνα συνταγή
ριγκατονι 4 τυρια
next
Ριγκατόνι 4 τυριά στο φούρνο

Πρόσθεσε σχόλιο

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here