Υλικά
-
Για τα μπισκότα
-
150 γρ σε μορφή πούδρας Αμύγδαλο
-
150 γρ Ζάχαρη άχνη
-
60 γρ Ασπράδι αυγού
-
200 γρ Ασπράδι αυγού
-
120 γρ Ζάχαρη
-
χρώμα ζαχαροπλαστικής
-
Για τη γέμιση
-
300 γρ Κρέμα γάλακτος
-
300 γρ Σοκολάτα κουβερτούρα
-
50 γρ Βούτυρο
Οδηγίες
Μακαρόν: Μια γλυκιά πανδαισία
Τα μακαρόν είναι μικρά, πολύχρωμα γλυκά που αποτελούνται από δύο μπισκότα μαρέγκας αμυγδάλου ενωμένα με μια κρεμώδη γέμιση. Η τραγανή κρούστα, η μαλακή υφή και η πλούσια γεύση τους τα καθιστούν αγαπητά σε μικρούς και μεγάλους.
Ιστορία:
Η ιστορία των μακαρόν χρονολογείται από τον 18ο αιώνα, όπου φτιάχνονταν σε μοναστήρια της Ιταλίας. Αρχικά, η συνταγή περιείχε μόνο ασπράδια αυγού, ζάχαρη και αμύγδαλα. Αργότερα, προστέθηκε η κρέμα γάλακτος, δημιουργώντας το γλυκό που γνωρίζουμε και αγαπάμε σήμερα.
Συστατικά:
- Μπισκότα: Ασπράδια αυγού, ζάχαρη, αμύγδαλα, χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά).
- Γέμιση: Συνήθως γκανάς σοκολάτας, βουτυρόκρεμα ή μους φρούτων.
Γιατί αρέσουν:
- Γεύση: Τα μακαρόν προσφέρουν μια ισορροπία τραγανής και μαλακής υφής, με πλούσια γεύση που ποικίλλει ανάλογα με τη γέμιση.
- Χρώμα: Η ποικιλία χρωμάτων τα κάνει οπτικά ελκυστικά και ιδανικά για γιορτές και ειδικές περιστάσεις.
- Ευκολία: Παρόλο που η συνταγή τους περιλαμβάνει λεπτομέρειες, η παρασκευή τους είναι σχετικά εύκολη.
- Ποικιλία: Μπορείτε να δημιουργήσετε άπειρους συνδυασμούς γεύσεων και χρωμάτων, ικανοποιώντας κάθε γούστο.
Είτε τα φτιάξετε μόνοι σας είτε τα αγοράσετε από ζαχαροπλαστείο, τα μακαρόν αποτελούν μια γλυκιά απόλαυση που θα σας σαγηνεύσει με την υφή, τη γεύση και την αισθητική τους.
Βήματα
1
Ok
|
Για τα μακαρόν
|
2
Ok
|
Για τη γέμιση
|
3
Ok
|
Extra tipsΣυμβουλές:
|