0 0
Μιλφέιγ Κωνσταντινίδης συνταγή

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

Για την κρέμα
200 γρ. Ζάχαρη
1 λίτρο Γάλα
100 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 Κρόκος αυγού
10 γρ. Βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού Βανίλια
250 ml Κρέμα γάλακτος 35% χτυπημένη
50 γρ Ζάχαρη άχνη
Για τη σαντιγί
1 λίτρο Κρέμα γάλακτος 35%
200 γρ Ζάχαρη άχνη

Στα αγαπημένα

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Μιλφέιγ Κωνσταντινίδης συνταγή

Κουζίνα:

Βουτήξτε σε ένα γαστρονομικό ταξίδι με το μιλφέιγ Κωνσταντινίδη: η τέχνη της ζαχαροπλαστικής συναντά τη γαλλική παράδοση σε κάθε μπουκιά

  • Μέτρια

Υλικά

  • Για την κρέμα

  • Για τη σαντιγί

Οδηγίες

Share

Με καταγωγή από την Γαλλία, το μιλφέιγ έχει διασχίσει σύνορα και πολιτισμούς για να κατακτήσει ένα ιδιαίτερο μέρος στην κουζίνα και στις προτιμήσεις των Ελλήνων. Στην ελληνική εκδοχή του, το μιλφέιγ Κωνσταντινίδης διαθέτει μια ανεπανάληπτη γευστική αρμονία που αντανακλά την ικανότητα της ελληνικής ζαχαροπλαστικής να αναδεικνύει και να εξελίσσει διεθνείς γεύσεις.

Τα μυστικά της οικογένειας Κωνσταντινίδη για τη συνταγή μιλφέιγ

Το μιλφέιγ Κωνσταντινίδη δεν είναι απλώς ένα γλυκό, είναι μια γαστρονομική εμπειρία που μεταφέρει τον επισκέπτη σε μια εποχή παλιά, όπου η παράδοση και η ποιότητα ήταν πάνω απ’ όλα. Η συνταγή, φυλακισμένη στα βάθη της ιστορίας της οικογένειας Κωνσταντινίδη, αποτελείται από εκλεκτά υλικά και έχει διατηρηθεί αναλλοίωτη για γενιές. Η κρεμώδης και αρωματική κρέμα, το τραγανό φύλλο σφολιάτας και η λεπτή επίστρωση ζάχαρης, συνδυάζονται αρμονικά για να δημιουργήσουν ένα γλυκό που κάθε μπουκιά του μοιάζει με ένα ταξίδι στον χρόνο και τις γεύσεις.

Η συνταγή για Μιλφέιγ Κωνσταντινίδης

Στο Cookfast.gr, πιστεύουμε πως κάθε λάτρης της μαγειρικής πρέπει να γνωρίσει το μιλφέιγ Κωνσταντινίδη. Γι’ αυτό, προετοιμαστείτε για μια αναλυτική παρουσίαση της συνταγής και των μυστικών που κάνουν αυτό το γλυκό μοναδικό. Ακολουθήστε μας σε ένα γαστρονομικό ταξίδι που θα σας αποκαλύψει τα βήματα για να φτιάξετε το τέλειο μιλφέιγ Κωνσταντινίδη, ακριβώς όπως το προσφέρουν στα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της Ελλάδας.

Βήματα

1
Ok

Φτιάξτε την κρέμα

  • Ζεστάνετε το γάλα: Βάλτε το γάλα να ζεσταθεί σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  • Ανακατέψτε αλεύρι και ζάχαρη Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι και τη ζάχαρη.
  • Διαλύστε τους κρόκους στο γάλα: Λίγο πριν το γάλα αρχίσει να βράζει, βγάλτε λίγο από αυτό (πρέπει να είναι χλιαρό προς κρύο) και ρίξτε τους κρόκους μέσα, ανακατεύοντας καλά.
  • Ένώστε τα υλικά: Αφού ανακατέψετε καλά τους κρόκους με το χλιαρό γάλα, ρίξτε το μείγμα στο μπολ με το αλεύρι και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέστε σταδιακά περισσότερο γάλα (όχι καυτό), μέχρι το μείγμα να γίνει επεξεργάσιμο στο χέρι.
  • Μαγειρέψτε την κρέμα : Ρίξτε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο ζεστό γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς με έναν αναδευτήρα για να μην κόψει το αυγό και να μην κολλήσει η κρέμα. Συνεχίστε το ανακάτεμα για περίπου 3-4 λεπτά μέχρι η κρέμα να πήξει επαρκώς αλλά να μην είναι πολύ στερεή.
  • Προσθέστε βούτυρο και βανίλια: Αφού πήξει η κρέμα, προσθέστε το βούτυρο και τη βανίλια, ανακατεύοντας καλά.
  •  Αφήστε την κρέμα να κρυώσει: Αφήστε την κρέμα να κρυώσει και στη συνέχεια τοποθετήστε την στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες.
  • Φτιάξτε σαντιγί: Χτυπήστε τα 250ml κρέμα γάλακτος με τα 50γρ ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει σαντιγί.
  •  Ανακατέψτε κρέμα και σαντιγί: Όταν βγάλετε την κρέμα από το ψυγείο, προσθέστε τη σαντιγί και ανακατέψτε καλά το μείγμα.
2
Ok

Φτιάχνουμε τη σαντιγί και συνθέτουμε το μιλφέιγ

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να αρχίσει να πήζει.
  2. Προσθέστε σταδιακά την άχνη ζάχαρη και συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι η σαντιγί να είναι σταθερή και αφράτη. Προσέξτε να μην τη χτυπήσετε υπερβολικά, γιατί μπορεί να κόψει

Σύνθεση του μιλφέιγ:

  1. Ετοιμασία των μπισκότων: Ανοίξτε τα μπισκότα για το μιλφέιγ στη μέση, προσέχοντας μη σπάουν και στρώστε μια στρώση μπισκότων στον πάτο μιας φόρμας ή πιατέλας.
  2. Προσθήκη κρέμας: Εφαρμόστε μια γενναιόδωρη στρώση από την κρέμα που παρασκευάσατε πάνω από τα μπισκότα.
  3. Δεύτερη στρώση μπισκότων: Καλύψτε την κρέμα με μια δεύτερη στρώση μπισκότων.
  4. Τελική επικάλυψη: Εφαρμόστε μια στρώση σαντιγί πάνω από τα μπισκότα.
  5. Γαρνίρισμα: Πασπαλίστε το επάνω μέρος του μιλφέιγ με τριμμένα μπισκότα και λίγη άχνη ζάχαρη για επιπλέον γλυκιά γεύση και υφή.

Αφήστε το μιλφέιγ να κρυώσει στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες πριν το σερβίρετε. Αυτό θα βοηθήσει τις στρώσεις να σταθεροποιηθούν και τη γεύση να ενωθεί αρμονικά.

3
Ok

Αντί για επίλογο

Φτάνοντας στο τέλος της γαστρονομικής μας περιπέτειας με το μιλφέιγ Κωνσταντινίδη με την αναλυτική συνταγή που μοιραστήκαμε μαζί σας ελπίζουμε να έχετε αντλήσει όχι μόνο τις γνώσεις αλλά και την έμπνευση για να δημιουργήσετε το δικό σας εκλεπτυσμένο μιλφέιγ.

Σε αυτό το ταξίδι των γεύσεων, ανακαλύψαμε όχι μόνο την τέχνη της παρασκευής ενός κλασικού γλυκού αλλά και την ιστορία πίσω από έναν θρύλο της ζαχαροπλαστικής στην Ελλάδα. Το μιλφέιγ Κωνσταντινίδη δεν είναι απλώς ένα γλυκό, είναι μια κληρονομιά γεύσεων και παραδόσεων που συνεχίζεται από γενιά σε γενιά.

Θυμηθείτε, το μυστικό για ένα τέλειο μιλφέιγ δεν κρύβεται μόνο στα υλικά ή στην τεχνική, αλλά και στην αγάπη και το πάθος που επενδύετε στη δημιουργία του. Με κάθε μπουκιά αυτού του υπέροχου γλυκού, ας θυμόμαστε την αξία της παράδοσης και της γνήσιας γαστρονομίας.

Ευχόμαστε το μιλφέιγ σας να είναι πάντα τραγανό, η κρέμα σας πλούσια και η κάθε σας δημιουργία να φέρει τη μαγεία και τη γοητεία του μιλφέιγ Κωνσταντινίδη. Μέχρι την επόμενη συνταγή...

Καλή επιτυχία με την παρασκευή του μιλφέιγ και καλή απόλαυση!

cookfast

Αξιολογήσεις συνταγής

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Βερμιτσέλι με σάλτσα και κυδώνια
previous
Βερμιτσέλι ή σπαγγέτι με κυδώνια και σάλτσα
Αγιορείτικος μπακαλιάρος με δαμάσκηνα
next
Αγιορείτικος μπακαλιάρος συνταγή
Βερμιτσέλι με σάλτσα και κυδώνια
previous
Βερμιτσέλι ή σπαγγέτι με κυδώνια και σάλτσα
Αγιορείτικος μπακαλιάρος με δαμάσκηνα
next
Αγιορείτικος μπακαλιάρος συνταγή

Πρόσθεσε σχόλιο