0 0
Αγιορείτικος μπακαλιάρος συνταγή

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

± Μερίδες
3 φιλέτα ξαλμυρισμένος Παστός μπακαλιάρος
150 ml Ελαιόλαδο
4 ψιλοκομμένα Κρεμμύδι ξερό
3 σκελίδες ψιλοκομμένο Σκόρδο
1 ξυλαράκι Κανέλα
2 κουτλάκια της σούπας Ντοματοπελτές
2 φύλλα Δάφνη
Αλάτι
Πιπέρι
250 γρ Δαμάσκηνο αποξηραμένο
4 χοντροκομμένες Πατάτες

Στα αγαπημένα

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Αγιορείτικος μπακαλιάρος συνταγή

Κουζίνα:

Ανακαλύψτε την μοναδική συνταγή Αγιορείτικου μπακαλιάρου με πατάτες και δαμάσκηνα: ένα παραδοσιακό πιάτο με πλούσια γεύση και αρώματα

  • 00:50:00
  • Μερίδες 4
  • Μέτρια

Υλικά

Οδηγίες

Share

Στην καρδιά της ελληνικής κουζίνας, οι συνταγές που μεταδίδονται από γενιά σε γενιά αποτελούν κληρονομιά γεμάτη γεύσεις, μυρωδιές και αναμνήσεις. Μια τέτοια συνταγή είναι ο Αγιορείτικος μπακαλιάρος με πατάτες και δαμάσκηνα, ένα παραδοσιακό πιάτο που συνδυάζει την απλότητα των υλικών με την πλούσια γεύση της μοναστηριακής κουζίνας.

Η συνταγή αυτή, που έχει τις ρίζες της στο Άγιον Όρος, φέρνει στο τραπέζι μια μοναδική αρμονία γεύσεων, όπου ο ζουμερός μπακαλιάρος συναντά την γλυκύτητα των δαμάσκηνων και την στιβαρότητα των πατατών. Αυτό το πιάτο, που αποπνέει την ζεστασιά της μοναστικής τραπεζαρίας, είναι μια πρόκληση για κάθε λάτρη της καλής μαγειρικής και ένα ταξίδι στις παραδοσιακές γεύσεις της Ελλάδας.

Ακολουθεί βήμα βήμα η συνταγή για Αγιορείτικο μπακαλιάρο με πατάτες και δαμάσκηνα.

Βήματα

1
Ok
  1. Σοτάρισμα υλικών: Αρχικά, σοτάρετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τον ντοματοπελτέ σε ένα μεγάλο τηγάνι με  ελαιόλαδο για περίπου 5 λεπτά. Αυτό θα απελευθερώσει τα αρώματα των υλικών και θα δώσει βάθος στη γεύση του φαγητού.
  2. Προσθέτουμε μπαχαρικά και πατάτες: Στη συνέχεια, προσθέστε στο τηγάνι την κανέλα και τη δάφνη. Αυτά τα μπαχαρικά θα προσδώσουν ένα μοναδικό άρωμα. Ανακατέψτε για λίγα λεπτά και στη συνέχεια προσθέστε τις πατάτες.
  3. Βράσιμο: Ρίξτε δύο ποτήρια ζεστό νερό στο τηγάνι και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά, ή μέχρι οι πατάτες να αρχίσουν να μαλακώνουν.
  4. Προσθήκη δαμάσκηνων και μπακαλιάρου: Όταν οι πατάτες είναι σχεδόν έτοιμες, προσθέστε τα δαμάσκηνα και τα κομμάτια μπακαλιάρου. Τα δαμάσκηνα προσθέτουν μια ελαφριά γλυκύτητα και συμπληρώνουν υπέροχα τη γεύση του μπακαλιάρου.
  5. Τελικό μαγείρεμα: Αλατοπιπερώστε το φαγητό σύμφωνα με την προτίμησή σας και συνεχίστε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι ο μπακαλιάρος να μαγειρευτεί εντελώς και η σάλτσα να πήξει ελαφρώς.

Αυτό το πιάτο συνδυάζει υπέροχα τη γεύση του θαλασσινού με τις πατάτες και την ξεχωριστή γλυκύτητα των δαμάσκηνων, δημιουργώντας ένα πλούσιο και ισορροπημένο πιάτο.

cookfast

Αξιολογήσεις συνταγής

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Μιλφέιγ Κωνσταντινίδης συνταγή
previous
Μιλφέιγ Κωνσταντινίδης συνταγή
Aρνάκι κλέφτικο σε αρωματισμένη κρούστα αλατιού
next
Αρνάκι κλέφτικο σε κρούστα αλατιού – Συνταγή
Μιλφέιγ Κωνσταντινίδης συνταγή
previous
Μιλφέιγ Κωνσταντινίδης συνταγή
Aρνάκι κλέφτικο σε αρωματισμένη κρούστα αλατιού
next
Αρνάκι κλέφτικο σε κρούστα αλατιού – Συνταγή

Πρόσθεσε σχόλιο