Υλικά
-
300 γρ
-
6χώρια τους κρόκους απο τα ασπράδια
-
3/4 κούπαςχλιαρό
-
1 φακελάκι
-
1 κουταλάκι του γλυκού
-
3 μεζούρες
-
1 φλυτζανακι του καφέ
-
2 ποτήρια
-
Για όλες τις χρήσεις όσο πάρει
Οδηγίες
Η περίοδος του Πάσχα είναι γεμάτη από παραδοσιακές γεύσεις και αρώματα, με τα Πασχαλινά κουλουράκια με αμμωνία να αποτελούν μια από τις πιο αγαπημένες και κλασικές επιλογές. Αυτή η συνταγή, που έχει περάσει από γενιά σε γενιά, είναι συνώνυμη με τις οικογενειακές συναθροίσεις και τις χαρούμενες στιγμές γύρω από το Πασχαλινό τραπέζι.
Αν Χριστούγεννα σημαίνει κουραμπιέδες και μελομακάρονα καθώς πλησιάζει το Πάσχα, όλοι μας ανυπομονούμε να φτιάξουμε και να απολαύσουμε τα παραδοσιακά μας γλυκίσματα, τα Πασχαλινά κουλουράκια και τα τσουρέκια. Τα κουλουράκια με αμμωνία, ιδιαίτερα, είναι ένας από τους πυλώνες της Πασχαλινής παράδοσης, με το μοναδικό τους άρωμα και την τραγανή τους υφή. Η συγκεκριμένη συνταγή που ακολουθεί, προσφέρει μια εξαιρετική γεύση και συνδυάζει την παράδοση με την ποιότητα, εγγυώμενη την επιτυχία για τα πιο νόστιμα Πασχαλινά κουλουράκια αμμωνίας.
Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τα υλικά και τα βήματα για να δημιουργήσετε τα καλύτερα Πασχαλινά Κουλουράκια με αμμωνία, για να εντυπωσιάσετε την οικογένεια και τους φίλους σας με αυτή την παραδοσιακή, γευστική σπιτική λιχουδιά. Με αυτή τη συνταγή, τα Πασχαλινά σας κουλουράκια θα είναι όχι μόνο νόστιμα αλλά και μέρος της μαγείας των Πασχαλινών σας στιγμών.
Πάμε να δούμε τη συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας.
Βήματα
1
Ok
|
Πρώτη παρασκευήΧτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με όλη τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και να γίνει άσπρο. Σε ένα άλλο σκεύος παράλληλα χτυπάτε τα αυγά να γίνουν μαρέκγα. |
2
Ok
|
Η ΣυνέχειαΜεσα σε ένα μπωλ βάζετε το χλιαρό γαλα (θερμοκρασία κοντά στους 40 βαθμούς κελσίου ) και την αμμωνία και ανακατεύετε συνεχώς γιατί αρχίζει και φουσκώνει. |
3
Ok
|
Το αλεύρι πρέπει να είναι κοσκινισμένο και να έχετε προσθέσει και το μπέικιν πάουντερ |
4
Ok
|
Μικρά Μυστικά για επιτυχημένα πασχαλινά κουλούρια1) Μην παιδέψετε τη ζύμη πολύ γιατί θα κάτσει το ανθρακικό της αμμωνιας. |
5
Ok
|
Αντί για επίλογοΜετά από τη δημιουργία αυτών των υπέροχων Πασχαλινών κουλουρακίων με αμμωνία, έχετε φτάσει στο τέλος ενός γλυκού και απολαυστικού ταξιδιού στην παραδοσιακή Ελληνική ζαχαροπλαστική. Είναι στιγμές σαν αυτές που μας φέρνουν πιο κοντά στις ρίζες μας και ενισχύουν το αίσθημα της οικογενειακής ζεστασιάς και της κοινότητας. Τα κουλουράκια αυτά, που πλέον έχουν γίνει μέρος της προσωπικής σας Πασχαλινής παράδοσης, μπορούν να σερβιριστούν σε κάθε εορταστική περίσταση, συνοδεύοντας τέλεια τον πρωινό καφέ ή το απογευματινό τσάι. Μην ξεχάσετε να τα μοιραστείτε με τους αγαπημένους σας, αφού η κοινή απόλαυση αυτών των λιχουδιών κάνει τις στιγμές ακόμη πιο γλυκές. Κλείνοντας, θα ήθελα να σας ευχηθώ Καλό Πάσχα και να σας ενθαρρύνω να εξακολουθήσετε να δημιουργείτε μαγικές γαστρονομικές στιγμές με τις συνταγές που αγαπάτε. Μοιραστείτε την αγάπη σας μέσα από τα πιάτα σας και αφήστε τις γεύσεις να γίνουν μέρος των όμορφων αναμνήσεων σας. Καλή επιτυχία και απολαύστε κάθε μπουκιά! |