1 0
Πασχαλινά κουλουράκια με αμμωνία. Η συνταγή

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

± Μερίδες
300 γρ
6 χώρια τους κρόκους απο τα ασπράδια
3/4 κούπας χλιαρό
1 φακελάκι
1 κουταλάκι του γλυκού
3 μεζούρες
1 φλυτζανακι του καφέ
2 ποτήρια
Για όλες τις χρήσεις όσο πάρει

Nutritional information

55
Θερμίδες

Στα αγαπημένα

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Πασχαλινά κουλουράκια με αμμωνία. Η συνταγή

Τα καλύτερα πασχαλινά κουλουράκια

Κουζίνα:

Ανακαλύψτε τα μυστικά για αφράτα και τραγανά κουλουράκια που θα γίνουν η ατραξιόν του εορταστικού σας τραπεζιού

  • 00:50:00
  • Μερίδες 10
  • Μέτρια

Υλικά

Οδηγίες

Share

Η περίοδος του Πάσχα είναι γεμάτη από παραδοσιακές γεύσεις και αρώματα, με τα Πασχαλινά κουλουράκια με αμμωνία να αποτελούν μια από τις πιο αγαπημένες και κλασικές επιλογές. Αυτή η συνταγή, που έχει περάσει από γενιά σε γενιά, είναι συνώνυμη με τις οικογενειακές συναθροίσεις και τις χαρούμενες στιγμές γύρω από το Πασχαλινό τραπέζι.

Αν Χριστούγεννα σημαίνει κουραμπιέδες και μελομακάρονα καθώς πλησιάζει το Πάσχα, όλοι μας ανυπομονούμε να φτιάξουμε και να απολαύσουμε τα παραδοσιακά μας γλυκίσματα, τα Πασχαλινά κουλουράκια και τα τσουρέκια. Τα κουλουράκια με αμμωνία, ιδιαίτερα, είναι ένας από τους πυλώνες της Πασχαλινής παράδοσης, με το μοναδικό τους άρωμα και την τραγανή τους υφή. Η συγκεκριμένη συνταγή που ακολουθεί, προσφέρει μια εξαιρετική γεύση και συνδυάζει την παράδοση με την ποιότητα, εγγυώμενη την επιτυχία για τα πιο νόστιμα Πασχαλινά κουλουράκια αμμωνίας.

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τα υλικά και τα βήματα για να δημιουργήσετε τα καλύτερα Πασχαλινά Κουλουράκια με αμμωνία, για να εντυπωσιάσετε την οικογένεια και τους φίλους σας με αυτή την παραδοσιακή, γευστική σπιτική λιχουδιά. Με αυτή τη συνταγή, τα Πασχαλινά σας κουλουράκια θα είναι όχι μόνο νόστιμα αλλά και μέρος της μαγείας των Πασχαλινών σας στιγμών.

Πάμε να δούμε τη συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας.

2.7/5 (3 Reviews)

Βήματα

1
Ok

Πρώτη παρασκευή

Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με όλη τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και να γίνει άσπρο.
Στη συνέχεια προσθέστε χωρίς να σταματήσετε το μίξερ τους κρόκους των αυγών να χτυπηθούν καλά και μετα τις βανίλιες και το κονιάκ σιγά σιγά ώστε να μη κοπεί το μείγμα.

Σε ένα άλλο σκεύος παράλληλα χτυπάτε τα αυγά να γίνουν μαρέκγα.

2
Ok

Η Συνέχεια

Μεσα σε ένα μπωλ βάζετε το χλιαρό γαλα (θερμοκρασία κοντά στους 40 βαθμούς κελσίου ) και την αμμωνία και ανακατεύετε συνεχώς γιατί αρχίζει και φουσκώνει.
Μεταφέρετε το μπωλ πάνω από τον κάδο του μίξερ και ρίχνετε σιγά σιγά το γάλα με την αμμωνία στο μείγμα.
Στη συνέχεια ρίξτε τη μαρέγκα.

3
Ok

Το αλεύρι πρέπει να είναι κοσκινισμένο και να έχετε προσθέσει και το μπέικιν πάουντερ
Σιγά σιγά ρίχνετε το αλεύρι στο μείγμα ενώ το μίξερ συνεχίζει να δουλεύει σε χαμηλή ταχύτητα.
Η ζύμη θα πρέπει να ειναι μαλακή και ελαστική.
Πλάστε τα κουλουράκια σε διάφορα σχέδια και ψήστε γύρω στη μισή ωρα στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο

4
Ok

Μικρά Μυστικά για επιτυχημένα πασχαλινά κουλούρια

1) Μην παιδέψετε τη ζύμη πολύ γιατί θα κάτσει το ανθρακικό της αμμωνιας.
2) Ο φούρνος να είναι έτοιμος χλιαρός σε μεσαία θερμοκρασία
3) Το ταψι να το αλείψετε με λίγο βουτυρακι πριν βαλετε τα κουλουρακια ή να βάλετε μία λαδόκολλα για πιο ελαφριά
4) Πριν τα ψήσετε να τα αλείψετε με κρόκο απο πάνω.

5
Ok

Αντί για επίλογο

Μετά από τη δημιουργία αυτών των υπέροχων Πασχαλινών κουλουρακίων με αμμωνία, έχετε φτάσει στο τέλος ενός γλυκού και απολαυστικού ταξιδιού στην παραδοσιακή Ελληνική ζαχαροπλαστική. Είναι στιγμές σαν αυτές που μας φέρνουν πιο κοντά στις ρίζες μας και ενισχύουν το αίσθημα της οικογενειακής ζεστασιάς και της κοινότητας.

Τα κουλουράκια αυτά, που πλέον έχουν γίνει μέρος της προσωπικής σας Πασχαλινής παράδοσης, μπορούν να σερβιριστούν σε κάθε εορταστική περίσταση, συνοδεύοντας τέλεια τον πρωινό καφέ ή το απογευματινό τσάι. Μην ξεχάσετε να τα μοιραστείτε με τους αγαπημένους σας, αφού η κοινή απόλαυση αυτών των λιχουδιών κάνει τις στιγμές ακόμη πιο γλυκές.

Κλείνοντας, θα ήθελα να σας ευχηθώ Καλό Πάσχα και να σας ενθαρρύνω να εξακολουθήσετε να δημιουργείτε μαγικές γαστρονομικές στιγμές με τις συνταγές που αγαπάτε. Μοιραστείτε την αγάπη σας μέσα από τα πιάτα σας και αφήστε τις γεύσεις να γίνουν μέρος των όμορφων αναμνήσεων σας.

Καλή επιτυχία και απολαύστε κάθε μπουκιά!

cookfast

Αξιολογήσεις συνταγής

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Παστίτσιο Άκης, η συνταγή για παστίτσιο από τον σεφ Άκη Πετρετζίκη
next
Παστίτσιο Άκης: Η συνταγή του Άκη Πετρετζίκη
Παστίτσιο Άκης, η συνταγή για παστίτσιο από τον σεφ Άκη Πετρετζίκη
next
Παστίτσιο Άκης: Η συνταγή του Άκη Πετρετζίκη

Πρόσθεσε σχόλιο