Το τυρί φέτα είναι ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα ελληνικά τυριά, που αναγνωρίζεται παγκοσμίως για τη μοναδική του γεύση και ποιότητα. Είναι ένα τυρί με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ), που σημαίνει ότι πρέπει να παράγεται σύμφωνα με συγκεκριμένες μεθόδους και σε συγκεκριμένες περιοχές της Ελλάδας.
Η φέτα παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα. Έχει λευκό χρώμα, έχει μια λίγο αλμυρή και ταυτόχρονα πιπεράτη γεύση και η υφή της είναι λίγο σφιχτή αλλά και ταυτόχρονα μαλακή.
Περιοχές στην Ελλάδα με μεγάλη παραγωγή σε ποιοτική φέτα είναι τα Καλάβρυτα, η Κεφαλονιά, η Δωδώνη, και η Τρίπολη.
Η φέτα είναι εξαιρετικά ευέλικτη στη μαγειρική. Μπορεί να σερβιριστεί απλά με λίγο ελαιόλαδο και ρίγανη, να χρησιμοποιηθεί σε σαλάτες όπως η χωριάτικη σαλάτα, να λιώσει σε πιάτα στο φούρνο, να συμπεριληφθεί σε πίτες ή να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες συνταγές. Η φέτα ταιριάζει υπέροχα και συνοδεύει λαδερά πιάτα όπως τα φασολάκια, ο αρακάς και οι ντομάτες γεμιστές.
Η φέτα είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και ασβέστιο και περιέχει επίσης βιταμίνες του συμπλέγματος Β και φώσφορο. Ωστόσο, πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της σε αλάτι και κορεσμένα λιπαρά.
Cookfast.gr | by Fastgroup | ALL RIGHTS RESERVED | © 2023