0 0
Μουσακάς συνταγή από τον Βασίλη Καλλίδη

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

± Μερίδες
500 γρ Κιμάς μοσχαρίσιος
1 Κρεμμύδι ξερό
2 Ντομάτα
4 Μελιτζάνες
4 Πατάτες
200 γρ Φέτα
150 γραμμ. αρσενικό Νάξου
150 γραμμ. ξινοτύρι Νάξου
150 γραμμ. μυζήθρα Νάξου
Αλάτι
Πιπέρι
1 ξυλάκι Κανέλα
Για την μπεσαμέλ
1 λίτρο Γάλα
2 κουταλιές της σούπας Βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας Αλεύρι
1 Αυγά
τριμμένο Μοσχοκάρυδο
200 γρ. ναξιώτικα τυριά
Αλάτι
Πιπέρι

Μουσακάς συνταγή από τον Βασίλη Καλλίδη

Κουζίνα:

Ανακαλύψτε την αυθεντική συνταγή μουσακά του σεφ Βασίλη Καλλίδη. Μοναδικές γεύσεις και αρώματα σε ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που θα σας ενθουσιάσει.

  • 01:40:00
  • Μερίδες 8
  • Μέτρια

Υλικά

  • Για την μπεσαμέλ

Οδηγίες

Share

Η ελληνική κουζίνα είναι πλούσια σε γεύσεις και αρώματα, και ο μουσακάς, όπως και το παστίτσιο αποτελεί μία από τις πιο αγαπημένες και διάσημες συνταγές της.

Αυτή η παραδοσιακή συνταγή μουσακά, που παρουσιάζεται από τον εξαίρετο σεφ Βασίλη Καλλίδη, προσφέρει μια μοναδική εμπειρία γαστρονομίας, ενσωματώνοντας πλούσια υλικά και μοναδικές γεύσεις. Μέσα από αυτή τη συνταγή, θα ανακαλύψετε τον τρόπο παρασκευής ενός αυθεντικού μουσακά, με βήμα-βήμα οδηγίες, από την προετοιμασία των υλικών έως το ψήσιμο.
Η συνταγή αυτή συνδυάζει τέλεια τον μοσχαρίσιο κιμά, τις φρέσκιες ντομάτες, τις αρωματικές μελιτζάνες και τις πατάτες, μαζί με μια πλούσια ποικιλία τυριών Νάξου και μια κρεμώδη σάλτσα μπεσαμέλ, για να δημιουργήσει ένα ανεπανάληπτο πιάτο που θα σας ταξιδέψει στην καρδιά της ελληνικής γαστρονομίας.

0/5 (0 Reviews)

Βήματα

1
Ok

Ετοιμάζουμε τις πατάτες και τις μελιτζάνες

Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε φέτες.
Βάζουμε λάδι στο τηγάνι να κάψει, τις τηγανίζουμε και τις πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι.
Πλένουμε και καθαρίζουμε ελαφρά τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε φέτες και τις τηγανίζουμε.

2
Ok

Ετοιμάζουμε τον κιμά

Στη συνέχεια, καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη.
Το ρίχνουμε σε ένα τηγάνι με λάδι, το σοτάρουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά.
Ανακατεύουμε, διαλύοντας καλά τον κιμά ώστε να γίνει σπυρωτός.

Παράλληλα, τρίβουμε τις ντομάτες και τις αδειάζουμε στο μείγμα του κιμά.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μια μικρή πρέζα κανέλα ή μισό ξυλαράκι.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε τον κιμά να βράσει.

3
Ok

Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ

Σε μια μικρή κατσαρόλα ετοιμάζουμε την μπεσαμελ.
Βάζουμε το βούτυρο και το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα.
Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε γρήγορα για να μην σβολιάσει.
Αφού πήξει, προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε μοσχοκάρυδο και το αυγό και ανακατεύουμε καλά.

4
Ok

Λίγο πριν το φούρνο

Σε ένα πυρίμαχο σκεύος στρώνουμε τις πατάτες.
Προσθέτουμε τριμμένο τυρί και απλώνουμε από πάνω τον κιμά και τον καλύπτουμε με μια στρώση μελιτζάνες.
Ρίχνουμε λίγο ακόμα τριμμένο τυρί, απλώνουμε την μπεσαμέλ και τελειώνουμε με μια καλή στρώση τριμμένο ναξιώτικο τυρί.

Ψήνουμε τον μουσακά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου μία ώρα.

5
Ok

Αντί για επίλογο

Η παρασκευή του μουσακά σύμφωνα με τη συνταγή του σεφ Βασίλη Καλλίδη αποτελεί μια πραγματική γαστρονομική εμπειρία. Κάθε βήμα, από την προετοιμασία των υλικών έως το τελικό ψήσιμο, αποκαλύπτει την αγάπη και τη φροντίδα που απαιτείται για τη δημιουργία ενός τόσο ξεχωριστού πιάτου. Ο μουσακάς, με τις εκλεκτές γεύσεις και τις πλούσιες υφές του, παραμένει ένα πιάτο που συνεχίζει να ενθουσιάζει και να ενώνει τους ανθρώπους γύρω από το τραπέζι, προσφέροντας μια αξέχαστη γευστική εμπειρία. Με την συνταγή για μουσακά αυτή, μπορείτε να φέρετε ένα κομμάτι της ελληνικής κουλτούρας στην κουζίνα σας, κάνοντας τον μουσακά όχι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια εορτή των αισθήσεων.

cookfast

Αξιολογήσεις συνταγής

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Γεμιστά με κιμά συνταγή
previous
Γεμιστά με κιμά συνταγή
ντολμαδάκια γιαλαντζί συνταγή
next
Ντολμαδάκια γιαλαντζί της γιαγιάς στο φούρνο
Γεμιστά με κιμά συνταγή
previous
Γεμιστά με κιμά συνταγή
ντολμαδάκια γιαλαντζί συνταγή
next
Ντολμαδάκια γιαλαντζί της γιαγιάς στο φούρνο

Πρόσθεσε σχόλιο