

Οι πράσινες πιπεριές περιέχουν σημαντικές ποσότητες βιταμινών A, C, E, K καθώς και πολλά από τα βιταμίνης Β σύμπλεγμα. Επίσης, είναι πηγή διατροφικών ινών, ποτασίου, φολικού οξέος και μετάλλων όπως μαγγάνιο και χαλκός.
Μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις σε πολλές συνταγές, από πίτες, σάλτσες, ομελέτες,σε σουβλάκια μέχρι σαλάτες. Επιπλέον, είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς ως γέμιση για πίτες ή ως γαρνιτούρα σε πιάτα με κρέαςΚαι φυσικά ως συνοδεία στις ντομάτες γεμιστές.
Σε σύγκριση με τις κίτρινες πιπεριές ή κόκκινες πιπεριές, οι πράσινες έχουν λίγο πιο πικρή γεύση και παρέχουν μια υπέροχη δροσιά σε κάθε πιάτο που προσθέτουν. Είναι αναγκαίες για πολλά πιάτα της ελληνικής κουζίνας, και παρόλο που μπορεί να φαίνονται απλές, προσφέρουν μια σημαντική πινελιά γεύσης και χρώματος σε κάθε συνταγή
Cookfast.gr | by Fastgroup | ALL RIGHTS RESERVED | © 2023