0 0
Σπανακόρυζο

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

± Μερίδες
1kg Σπανάκι
1 Κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένος
1 Κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένος
2 Καρότο κομμένα σε ροδέλες
1 Πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 Άνηθος ψιλοκομμένος
1 Λεμόνι το χυμό του
1 φύλλο Δάφνη
1 1/2 ποτήρι Ρύζι κατά προτίμηση "καρολίνα"
2 ποτήρια Νερό
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Nutritional information

200 Kcal
Θερμίδες
5 gr
Πρωτεΐνες
4γρ
Λίπη
1 γρ
Κορεσμένα Λίπη

Στα αγαπημένα

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Σπανακόρυζο

Features:
  • Βίγκαν Συνταγές
Κουζίνα:

Ένα πιάτο που συνδυάζει τη φρεσκάδα της φύσης και την πηγή σιδήρου με την πλούσια γευστική απόλαυση.

  • 35min
  • Μερίδες 4
  • Εύκολη

Υλικά

Οδηγίες

Share

Καλώς ήρθες στον κόσμο της απλότητας και της γεύσης, όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη γαστρονομία. Έχεις ποτέ αναρωτηθεί πώς μια τόσο απλή συνταγή όπως το σπανακόρυζο μπορεί να απογειώσει τις αισθήσεις σου; Είσαι στο σωστό μέρος για να το ανακαλύψεις.

Συνταγή για σπανακόρυζο

Διαβάζοντας πιο κάτω τη συνταγή για σπανακόρυζο, θα βρεις τα μυστικά πίσω από αυτό το υπέροχο φαγητό, που είναι πολύ περισσότερο από ένα απλό ρύζι με σπανάκι. Είναι μια γαστρονομική εμπειρία που συνδυάζει τη φρεσκάδα του σπανακιού, τη γλυκύτητα του κρεμμυδιού και την πλούσια υφή του ρυζιού, δημιουργώντας έναν χορό από γεύσεις που χαϊδεύουν τον ουρανίσκο.

Εδώ θα βρεις τον τρόπο να φέρεις αυτή τη μαγική γεύση στο τραπέζι σου, ανεξάρτητα από το επίπεδο των μαγειρικών σου δεξιοτήτων. H συνταγή για σπανακόρυζο θα σε οδηγήσει βήμα προς βήμα στη δημιουργία ενός φαγητού που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σου και θα γεμίσει την κουζίνα σου με τα αρώματα της Ελλάδας.

Ανακάλυψε το σπανακόρυζο με τον δικό μας τρόπο και γίνε μέρος αυτής της γευστικής περιπέτειας!

Βήματα

1
Ok

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΕ ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ

Πλύνε το σπανάκι και κόψε το σε χοντρά κομμάτια. Βάλε σε μια κατσαρόλα ελαιόλαδο και, μόλις ζεσταθεί, ρίξε τα κρεμμύδια, τα καρότα και τις πιπεριές να σοταριστούν.
Πρόσθεσε το ρύζι και ανακάτεψέ το καλά μαζί με τα λαχανικά. Ρίξε το χυμό από το λεμόνι, βάλε όσο αλάτι και πιπέρι θέλεις, το φύλλο δάφνης και το νερό.

2
Ok

ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ

Βάλε την εστία της κουζίνας σε μέτρια θερμοκρασία, σκέπασε την κατσαρόλα και άφησε τα λαχανικά να μαγειρευτούν, μέχρι να είναι έτοιμο το ρύζι.
10 λεπτά πριν σβήσεις την εστία, ρίξε στη κατσαρόλα και το σπανάκι μαζί με τον άνηθο. Μόλις περάσουν τα 10 λεπτά, βγάλε την κατσαρόλα από την εστία και άφησέ τη στην άκρη.

3
Ok

Σέρβιρε το σπανακόρυζο

Τώρα που έχεις γνωρίσει τα μυστικά του σπανακορύζου, μπορείς να το απολαύσεις με την οικογένεια και τους φίλους σου, ή ακόμη και σε ειδικές περιστάσεις. Με κάθε μπουκιά, θα βιώσεις την αληθινή ουσία της ελληνικής κουζίνας, κάνοντας τη συνταγή αυτή μέρος της καθημερινής σου ζωής.

Το σπανακόρυζο τρώγεται είτε κρύο είτε ζεστό. Είναι εξίσου νόστιμο.

prima

Στις κουζίνες από μικρή. Αγάπη για τη μαγειρική και τις νέες συνταγες

Αξιολογήσεις συνταγής

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Ψαρόσουπα βελουτέ με μπακαλιάρο
previous
Ψαρόσουπα με μπακαλιάρο
Μελιτζάνες παπουτσάκια
next
Μελιτζάνες Παπουτσάκια – Συνταγή
Ψαρόσουπα βελουτέ με μπακαλιάρο
previous
Ψαρόσουπα με μπακαλιάρο
Μελιτζάνες παπουτσάκια
next
Μελιτζάνες Παπουτσάκια – Συνταγή

Πρόσθεσε σχόλιο