Το πράσο είναι ένα φυτό που είναι συγγενές με το κρεμμύδι και το σκόρδο. Χρησιμοποιείται συχνά στη μαγειρική για την ήπια αλλά διακριτική γεύση του, που μπορεί να προσθέσει βάθος σε πολλά πιάτα.Αποτελείται από σφιχτά τυλιγμένα φύλλα, τα οποία καθώς ανεβαίνουμε προς τα πάνω μεταβάλλονται από λευκό σε ένα έντονο πράσινο χρώμα.
Στην πραγματικότητα, το λευκό τμήμα του πράσου είναι το πιο τρυφερό και ευαίσθητο μέρος του φυτού, προσφέροντας μια απαλή γεύση που ταιριάζει τέλεια σε πολλά διάφορα πιάτα. Ενώ τα πράσινα τμήματα των φύλλων είναι πιο σκληρά και λιγότερο πιθανό να καταναλωθούν απευθείας, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να προσθέσουν γεύση σε σούπες και ζωμούς.
Το πράσο μπορεί να μαγειρευτεί με διάφορους τρόπους. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση για σούπες και πίτες, μπορεί να σερβιριστεί βραστό ως συνοδευτικό σε κρεατικά ή μπορεί ακόμα και να αρωματίσει χωριάτικα λουκάνικα.
Πέρα από τη μαγειρική, το πράσο έχει και πολλές θρεπτικές ιδιότητες. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες A, C και K, καθώς και σε διάφορα μέταλλα όπως ο σίδηρος, ο χαλκός και το μαγνήσιο. Επιπλέον, περιέχει διεγερτικές και διουρητικές ιδιότητες, ενώ έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, γεγονός που το καθιστά κατάλληλο για διάφορες δίαιτες.
Με την πάροδο του χρόνου, οι συνταγές που χρησιμοποιούν το πράσο έχουν εξελιχθεί και τώρα συχνά βλέπουμε τα πράσινα φύλλα να χρησιμοποιούνται ως γαρνιτούρες, προσφέροντας μια ελαφριά γευστική πινελιά και μια όμορφη ποπ χρώματος στα πιάτα.
Cookfast.gr | by Fastgroup | ALL RIGHTS RESERVED | © 2023