Υλικά
-
3 φιλέτα ξαλμυρισμένος Παστός μπακαλιάρος
-
150 ml Ελαιόλαδο
-
4 ψιλοκομμένα Κρεμμύδι ξερό
-
3 σκελίδες ψιλοκομμένο Σκόρδο
-
1 ξυλαράκι Κανέλα
-
2 κουτλάκια της σούπας Ντοματοπελτές
-
2 φύλλα Δάφνη
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
250 γρ Δαμάσκηνο αποξηραμένο
-
4 χοντροκομμένες Πατάτες
Οδηγίες
Στην καρδιά της ελληνικής κουζίνας, οι συνταγές που μεταδίδονται από γενιά σε γενιά αποτελούν κληρονομιά γεμάτη γεύσεις, μυρωδιές και αναμνήσεις. Μια τέτοια συνταγή είναι ο Αγιορείτικος μπακαλιάρος με πατάτες και δαμάσκηνα, ένα παραδοσιακό πιάτο που συνδυάζει την απλότητα των υλικών με την πλούσια γεύση της μοναστηριακής κουζίνας.
Η συνταγή αυτή, που έχει τις ρίζες της στο Άγιον Όρος, φέρνει στο τραπέζι μια μοναδική αρμονία γεύσεων, όπου ο ζουμερός μπακαλιάρος συναντά την γλυκύτητα των δαμάσκηνων και την στιβαρότητα των πατατών. Αυτό το πιάτο, που αποπνέει την ζεστασιά της μοναστικής τραπεζαρίας, είναι μια πρόκληση για κάθε λάτρη της καλής μαγειρικής και ένα ταξίδι στις παραδοσιακές γεύσεις της Ελλάδας.
Ακολουθεί βήμα βήμα η συνταγή για Αγιορείτικο μπακαλιάρο με πατάτες και δαμάσκηνα.
Βήματα
1
Ok
|
Αυτό το πιάτο συνδυάζει υπέροχα τη γεύση του θαλασσινού με τις πατάτες και την ξεχωριστή γλυκύτητα των δαμάσκηνων, δημιουργώντας ένα πλούσιο και ισορροπημένο πιάτο. |