• Home
  • Κυρίως πιάτο
  • Αυθεντική Μπολονέζ: Ιταλική συνταγή για μακαρόνια μπολονέζ
0 0
Αυθεντική Μπολονέζ: Ιταλική συνταγή για μακαρόνια μπολονέζ

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

± Μερίδες
1 πακέτο Σπαγγέτι
750 γρ Κιμάς μοσχαρίσιος
2 κύβοι ζωμού βοδινού
1 τριμμένο Καρότο
1 ψιλοκομμένο Κρεμμύδι ξερό
κλωνάρι ψιλοκομμένο Σέλερι
1 μόνο το λευκό του μέρος, κομμένο σε λεπτές φέτες Πράσο
1 σκελίδα κομμένη σε ψιλές φέτες Σκόρδο
3 ντομάτες σε κυβάκια Ντομάτα ή 1 κουτί κονκασέ
300 ml Ελαιόλαδο
6-7 φύλλα κομμένα Βασιλικός
½ ξυλάκι Κανέλα
150 ml Λευκό κρασί
για το σερβίρισμα Κεφαλοτύρι
Αλάτι
Πιπέρι

Αυθεντική Μπολονέζ: Ιταλική συνταγή για μακαρόνια μπολονέζ

Κουζίνα:

Ανακαλύψτε την τέλεια συνταγή για μακαρόνια μπολονέζ, βήμα-βήμα. Φέρτε στο τραπέζι μια αυθεντική μπολονέζ που συνδυάζει παράδοση και γεμάτη γεύση.

  • 00:55:00
  • Μερίδες 4
  • Μέτρια

Υλικά

Οδηγίες

Share

Κάποιες γεύσεις στην κουζίνα αποτελούν ανυπέρβλητες αξίες! Μία από αυτές; Τα λαζάνια ή μακαρόνια με αυθεντική σάλτσα μπολονέζ, που σήμερα μαθαίνεις να τα φτιάχνεις σωστά βήμα-βήμα!

Στην παγκόσμια γαστρονομία, υπάρχουν γεύσεις που ξεπερνούν τις τάσεις και τις μόδες, ενσαρκώνοντας την έννοια της αιώνιας κλασικής κουζίνας. Όπως η αυθεντική ιταλική καρμπονάρα έτσι και τα μακαρόνια μπολονέζ, ένα από τα πλέον αγαπημένα πιάτα στον κόσμο, αποτελούν την καρδιά της ιταλικής κουλτούρας, φέρνοντας στο τραπέζι μια αυθεντική γεύση που συνδυάζει παράδοση, απλότητα και μοναδικότητα.

Η συνταγή που παρουσιάζουμε σήμερα θα σας μυήσει στα μυστικά της προετοιμασίας της τέλειας μακαρονάδας μπολονέζ, βήμα-βήμα, με σκοπό να φέρετε στην κουζίνα σας μια πινελιά αυθεντικής ιταλικής γεύσης. Προσεγγίζουμε την τέχνη της μαγειρικής με σεβασμό στα υλικά και προσοχή στη λεπτομέρεια, ώστε να απολαύσετε ένα πιάτο που αφηγείται μια ιστορία γεμάτη πάθος και γεύση.

0/5 (0 Reviews)

Βήματα

1
Ok

Ετοιμάζουμε τα σπαγγέτι

  1. Προετοιμασία νερού για τα μακαρόνια: Γεμίστε ένα βαθύ σκεύος με νερό μέχρι τη μέση, προσθέστε λίγο αλάτι και βάλτε το νερό να βράσει. Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέστε έναν κύβο ζωμού και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί.
  2. Βράσιμο των μακαρονιών: Προσθέστε τα μακαρόνια ή σπαγγέτι και βράστε ανάλογα με το πόσο al dente τα προτιμάτε. Στη συνέχεια, σουρώστε τα.
  3. Τσιγάρισμα: Στο ίδιο σκεύος, προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίστε ελαφρώς τα ζυμαρικά.
2
Ok

Φτιάχνουμε τον κιμά

  1. Προετοιμασία λαχανικών: Σε ένα άλλο βαθύ σκεύος, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και προσθέστε το καρότο, το κρεμμύδι, το σέλερυ, το πράσο και το σκόρδο. Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Προσθήκη κιμά: Προσθέστε τον κιμά στο μείγμα λαχανικών και ανακατέψτε μέχρι να πάρει χρώμα.
  3. Προσθήκη κρασιού: Σβήστε με το κρασί και προσθέστε τον δεύτερο κύβο ζωμού.
  4. Προσθήκη ντομάτας και μπαχαρικών: Χαμηλώστε τη θερμοκρασία και προσθέστε τα ντοματάκια, τον βασιλικό, την κανέλα και αλάτι-πιπέρι.
  5. Σιγοβράσιμο: Ανακατέψτε ελαφρώς και προσθέστε ½ ποτήρι ζεστό νερό. Σκεπάστε και αφήστε να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι η σάλτσα να πήξει και να δέσει καλά.
3
Ok

Σερβίρισμα

Σερβίρετε τα μακαρόνια σε μια πιατέλα, περιχύνετε με τη σάλτσα κιμά και τελειώστε με τριμμένο κεφαλοτύρι.

Αυτή η συνταγή σας μεταφέρει στην καρδιά της ιταλικής κουζίνας, προσφέροντάς σας ένα πλούσιο και ζεστό πιάτο που θα ενθουσιάσει τους αγαπημένους σας. Απολαύστε την αυθεντική γεύση των σπαγγέτι μπολονέζ, μια συνταγή που αντιπροσωπεύει την απλότητα, την παράδοση και τη γαστρονομική εξαιρετικότητα.

4
Ok

Κλείνοντας

Μέσα από τη διαδικασία προετοιμασίας της αυθεντικής μπολονέζ, ανακαλύπτουμε όχι μόνο την αξία των υλικών αλλά και την τέχνη που κρύβεται πίσω από μια φαινομενικά απλή συνταγή για μακαρόνια. Η σάλτσα μπολονέζ, με την πλούσια γεύση και τη βελούδινη υφή της, μεταμορφώνει τα σπαγγέτι σε ένα πιάτο που ξεπερνά τα σύνορα της απλής ικανοποίησης της πείνας, για να γίνει μια εμπειρία που αγγίζει τις αισθήσεις και την ψυχή. Μέσα από αυτή την αναλυτική διαδικασία, ελπίζουμε να έχετε ανακαλύψει την αληθινή ουσία ενός πιάτου που έχει κατακτήσει καρδιές σε όλο τον κόσμο, διδάσκοντας μας ότι η αληθινή γαστρονομική απόλαυση βρίσκεται στην απλότητα των γεύσεων.

5
Ok

cookfast

Αξιολογήσεις συνταγής

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Steak Tartare
previous
Steak Tartare – Συνταγή για Στέικ ταρτάρ
next
Πεσκανδρίτσα σκορδάτη. Με τη συνταγή του Λευτέρη Λαζάρου
Steak Tartare
previous
Steak Tartare – Συνταγή για Στέικ ταρτάρ
next
Πεσκανδρίτσα σκορδάτη. Με τη συνταγή του Λευτέρη Λαζάρου

Πρόσθεσε σχόλιο

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here