0 0
Πεσκανδρίτσα σκορδάτη. Με τη συνταγή του Λευτέρη Λαζάρου

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

1 ½ κιλό πεσκανδρίτσα, ακέφαλη και φιλεταρισμένη από το κεντρικό κόκαλο, κομμένη σε χοντρά κομμάτια
½ κουταλάκι του γλυκού Σκόρδο
½ κουταλάκι του γλυκού Μαϊντανός
100 ml Ελαιόλαδο
100 ml Λευκό κρασί
60 ml ζωμό ψαριού
3 κουταλιές χυμό Λεμόνι
Αλάτι
2 φλιτζ. τηγανητές κλωστές από πράσα για γαρνιτούρα

Στα αγαπημένα

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Πεσκανδρίτσα σκορδάτη. Με τη συνταγή του Λευτέρη Λαζάρου

Κουζίνα:

Ανακαλύψτε την αυθεντική συνταγή Πεσκανδρίτσας Σκορδάτης από τον Λευτέρη Λαζάρου. Μια γαστρονομική εμπειρία που θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλα!

  • Μέτρια

Υλικά

Οδηγίες

Share

Στον κόσμο της γαστρονομίας, ορισμένα ονόματα λάμπουν πιο φωτεινά από τα υπόλοιπα, και ένα από αυτά είναι αναμφισβήτητα του Λευτέρη Λαζάρου. Ο σεφ που μας έκανε να «ξαναγνωρίσουμε» τις θαλασσινές γεύσεις μέσα από την πρωτοποριακή του ματιά στην μαγειρική, μας παρουσιάζει τη συνταγή για μια εκλεκτή πεσκανδρίτσα σκορδάτη. Με μια προσέγγιση που εκθειάζει την απλότητα και την ποιότητα των υλικών, αυτή η συνταγή αποτελεί έναν οδηγό για να επιτύχουμε ένα πιάτο που θα μας κάνει να γλείφουμε τα δάχτυλά μας, παρέχοντας μια γευστική εμπειρία που μένει αξέχαστη. Μέσα από αυτές τις γραμμές, θα εξερευνήσουμε βήμα-βήμα τη διαδικασία παρασκευής, αποκαλύπτοντας τα μυστικά που κρύβονται πίσω από την τέλεια εκτέλεση ενός από τα πιο αγαπημένα πιάτα του Λαζάρου.

Βήματα

1
Ok

Η συνταγή

  1. Φιλετάρουμε τη  Πεσκανδρίτσα:
    • Ξεκινήστε με την πεσκανδρίτσα,  την φιλετάρετε και την κ΄πβετε σε χοντρά κομμάτια. Βεβαιωθείτε ότι τα κόκαλα έχουν αφαιρεθεί επιμελώς.
  2. Μαγείρεμα:
    • Σε ένα μεγάλο τηγάνι διαμέτρου 36 εκ. ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
    • Αλατίζετε καλά τα κομμάτια της πεσκανδρίτσας.
    • Προσθέστε το σκορδο ψιλοκομμένο και το μαϊντανό επίσης ψιλοκομμένο στο τηγάνι και ακολουθήστε με τα κομμάτια πεσκανδρίτσας.
    • Ρίξτε το λευκό κρασί και αφήστε τα υλικά να αχνιστούν ελαφρώς.
  3. Προσθήκη ζωμού και λεμονιού:
    • Μόλις το κρασί αχνιστεί, προσθέστε τον ζωμό ψαριού και τον χυμό λεμονιού.
    • Σκεπάστε το τηγάνι και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά, μέχρι η σάλτσα να δέσει ελαφρώς.
  4. Παρουσίαση:
    • Τοποθετήστε σε κάθε πιάτο 3 λωρίδες πεσκανδρίτσας, η μία κάθετα πάνω στην άλλη.
    • Περιχύνετε τα κομμάτια με τη σάλτσα.
    • Γαρνίρετε κάθε πιάτο με περίπου ½ φλιτζάνι τηγανητό πράσο.
    • Ραντίστε ελαφρά με ωμό ελαιόλαδο και σερβίρετε αμέσως.

Αυτή η συνταγή αντικατοπτρίζει την αγάπη του Λευτέρη Λαζάρου για την θάλασσα και τα δώρα της. Με κάθε μπουκιά, η πεσκανδρίτσα σκορδάτη σας ταξιδεύει στην καρδιά της ελληνικής θάλασσας, προσφέροντας μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία.

2
Ok

Κλείνοντας

Η πεσκανδρίτσα σκορδάτη του Λευτέρη Λαζάρου δεν είναι απλώς ένα πιάτο. Είναι μια εμπειρία που συνδυάζει την απλότητα με την πολυπλοκότητα, την παράδοση με την καινοτομία. Μέσα από την αρμονική συνύπαρξη των υλικών και την προσεκτική εκτέλεση της διαδικασίας, φέρνει στο τραπέζι μια γευστική υπογραφή που αντιπροσωπεύει την κορυφή της γαστρονομικής δημιουργίας. Με την οδηγία αυτή, ο Λαζάρου μας παραδίδει μια μαθητεία στην τέχνη της μαγειρικής, καλώντας μας να εξερευνήσουμε τις δυνατότητες που προσφέρει η θάλασσα και να δημιουργήσουμε μνήμες γεμάτες γεύση και αρωματική πλούσια.

cookfast

Αξιολογήσεις συνταγής

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
μπολονεζ
previous
Αυθεντική Μπολονέζ: Ιταλική συνταγή για μακαρόνια μπολονέζ
εικονα ετοιμη μπουγατσα απο την αργυρω μπαρμπαριγου
next
Μπουγάτσα με εύκολη κρέμα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
μπολονεζ
previous
Αυθεντική Μπολονέζ: Ιταλική συνταγή για μακαρόνια μπολονέζ
εικονα ετοιμη μπουγατσα απο την αργυρω μπαρμπαριγου
next
Μπουγάτσα με εύκολη κρέμα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Πρόσθεσε σχόλιο