Υλικά
-
1 ½ κιλό πεσκανδρίτσα, ακέφαλη και φιλεταρισμένη από το κεντρικό κόκαλο, κομμένη σε χοντρά κομμάτια
-
½ κουταλάκι του γλυκού Σκόρδο
-
½ κουταλάκι του γλυκού Μαϊντανός
-
100 ml Ελαιόλαδο
-
100 ml Λευκό κρασί
-
60 ml ζωμό ψαριού
-
3 κουταλιές χυμό Λεμόνι
-
Αλάτι
-
2 φλιτζ. τηγανητές κλωστές από πράσα για γαρνιτούρα
Οδηγίες
Στον κόσμο της γαστρονομίας, ορισμένα ονόματα λάμπουν πιο φωτεινά από τα υπόλοιπα, και ένα από αυτά είναι αναμφισβήτητα του Λευτέρη Λαζάρου. Ο σεφ που μας έκανε να «ξαναγνωρίσουμε» τις θαλασσινές γεύσεις μέσα από την πρωτοποριακή του ματιά στην μαγειρική, μας παρουσιάζει τη συνταγή για μια εκλεκτή πεσκανδρίτσα σκορδάτη. Με μια προσέγγιση που εκθειάζει την απλότητα και την ποιότητα των υλικών, αυτή η συνταγή αποτελεί έναν οδηγό για να επιτύχουμε ένα πιάτο που θα μας κάνει να γλείφουμε τα δάχτυλά μας, παρέχοντας μια γευστική εμπειρία που μένει αξέχαστη. Μέσα από αυτές τις γραμμές, θα εξερευνήσουμε βήμα-βήμα τη διαδικασία παρασκευής, αποκαλύπτοντας τα μυστικά που κρύβονται πίσω από την τέλεια εκτέλεση ενός από τα πιο αγαπημένα πιάτα του Λαζάρου.
Βήματα
1
Ok
|
Η συνταγή
Αυτή η συνταγή αντικατοπτρίζει την αγάπη του Λευτέρη Λαζάρου για την θάλασσα και τα δώρα της. Με κάθε μπουκιά, η πεσκανδρίτσα σκορδάτη σας ταξιδεύει στην καρδιά της ελληνικής θάλασσας, προσφέροντας μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία. |
2
Ok
|
ΚλείνονταςΗ πεσκανδρίτσα σκορδάτη του Λευτέρη Λαζάρου δεν είναι απλώς ένα πιάτο. Είναι μια εμπειρία που συνδυάζει την απλότητα με την πολυπλοκότητα, την παράδοση με την καινοτομία. Μέσα από την αρμονική συνύπαρξη των υλικών και την προσεκτική εκτέλεση της διαδικασίας, φέρνει στο τραπέζι μια γευστική υπογραφή που αντιπροσωπεύει την κορυφή της γαστρονομικής δημιουργίας. Με την οδηγία αυτή, ο Λαζάρου μας παραδίδει μια μαθητεία στην τέχνη της μαγειρικής, καλώντας μας να εξερευνήσουμε τις δυνατότητες που προσφέρει η θάλασσα και να δημιουργήσουμε μνήμες γεμάτες γεύση και αρωματική πλούσια. |