0 0
Μπακλαβάς παραδοσιακός της γιαγιάς. Η συνταγή

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

± Μερίδες
1 κιλό φύλλο Βηρυτού
500 γρ Βούτυρο
500 γρ ασπρισμένα Αμύγδαλο
400 γρ Φυστίκια Αιγίνης
Για το σιρόπι
1 κιλό Ζάχαρη
800 ml Νερό
1 λεμόνι, το χυμό και τη φλούδα Λεμόνι

Στα αγαπημένα

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Μπακλαβάς παραδοσιακός της γιαγιάς. Η συνταγή

Κουζίνα:

Ανακαλύψτε την παραδοσιακή συνταγή του μπακλαβά της γιαγιάς με φύλλο Βηρυτού, αμύγδαλα, φιστίκια Αιγίνης και σιρόπι λεμονιού

  • 02:10:00
  • Μερίδες 8
  • Μέτρια

Υλικά

  • Για το σιρόπι

Οδηγίες

Share

Ο παραδοσιακός μπακλαβάς είναι ένα από τα πιο διάσημα και αγαπημένα γλυκίσματα στη Μέση Ανατολή και την Ελλάδα, μια γαστρονομική παράδοση που φτάνει μέχρι την Βυζαντινή εποχή. Η συγκεκριμένη συνταγή του μπακλαβά της γιαγιάς με φύλλο Βηρυτού, αμύγδαλα, φιστίκια Αιγίνης και σιρόπι λεμονιού, είναι μια πολυτελής εκδοχή αυτού του κλασικού γλυκού.

Ο συνδυασμός των ξηρών καρπών με το αρωματικό, βουτυρένιο φύλλο και το δροσιστικό σιρόπι δημιουργεί μια ακαταμάχητη εμπειρία γεύσης. Κάθε στρώση του μπακλαβά αποκαλύπτει την ιστορία και την παράδοση που κρύβεται πίσω από αυτό το εξαιρετικό σιροπιαστό γλυκό, κάνοντας το κάθε δάγκωμα μια ιστορική αναδρομή.

Βήματα

1
Ok

Φτιάχνουμε το μπακλαβά στο ταψί

Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και αφού γίνει χλιαρό, αφαιρούμε τον αφρό από πάνω και το μεταφέρουμε προσεκτικά σε άλλο σκεύος, αφήνοντας στην άκρη το υπόλειμμα από νερό και γάλα στον πάτο του.
Ψιλοκόβουμε και ανακατεύουμε τα αμύγδαλα με τα φιστίκια.
Βουτυρώνουμε το ταψί και στρώνουμε τα 5 πρώτα φύλλα, αλείφοντας ενδιάμεσα με βούτυρο.
Κρατάμε και άλλα 5 φύλλα για από πάνω.
Ρίχνουμε με το χέρι αμύγδαλα και φιστίκια, βάζουμε 2 βουτυρωμένα φύλλα ακόμα και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

Σκεπάζουμε με τα 5 φύλλα που έχουμε κρατήσει και βουτυρώνουμε πολύ καλά.
Κόβουμε μέχρι κάτω με κοφτερό μαχαίρι σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 140°C για μιάμιση ώρα.

2
Ok

Φτιάχνουμε το σιρόπι και το προσθέτουμε στο μπακλαβά

Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά. Μόλις βγάλουμε τον μπακλαβά από τον φούρνο, τον σιροπιάζουμε και τον αφήνουμε να τραβήξει χωρίς να τον σκεπάσουμε.

3
Ok

Κλείνοντας

Καθώς ο μπακλαβάς της γιαγιάς εξαφανίζεται από το πιάτο, αφήνει πίσω μια γλυκιά αίσθηση ικανοποίησης. Η συνταγή αυτή δεν είναι απλά ένας παραδοσιακός μπακλαβάς, αλλά ένα ταξίδι στη γαστρονομική κληρονομιά της Μεσογείου. Ο μπακλαβάς με την πλούσια γεύση των αμυγδάλων και των φιστικιών Αιγίνης, συνδυάζοντας το τραγανό φύλλο και το αρωματικό σιρόπι λεμονιού, είναι μια γλυκιά υπόσχεση που σίγουρα θα κάνει κάθε λάτρη των γλυκών να ζητάει ένα ακόμη κομμάτι.

cookfast

Αξιολογήσεις συνταγής

Average Rating:
(5)
Total Reviews: 1
Ευτυχία Κορδόνη

Υπέροχος

εκμέκ κανταΐφι
previous
Το καλύτερο εκμέκ κανταΐφι της γιαγιάς
συνταγη για αμυγδαλόπιτα
next
Αμυγδαλόπιτα σιροπιαστή της γιαγιάς
εκμέκ κανταΐφι
previous
Το καλύτερο εκμέκ κανταΐφι της γιαγιάς
συνταγη για αμυγδαλόπιτα
next
Αμυγδαλόπιτα σιροπιαστή της γιαγιάς

Πρόσθεσε σχόλιο