Υλικά
-
500 γρ Γαρίδες
-
150 ml χυμό Λάιμή λεμόνι
-
1 μουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο Κόλιανδρος
-
1/4 κουταλιά της σούπας Πιπεριά Τσίλι
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
1/4 ψιλοκομμένο Αβοκάντο
-
1/4 ψιλοκομμένο Κρεμμύδι ξερό
Οδηγίες
Σε μια ζεστή μέρα, η ανάγκη για δροσερές και γευστικές επιλογές γίνεται επιτακτική. Σας προτείνουμε μια συνταγή που συνδυάζει την φρεσκάδα της θάλασσας με την πικάντικη πινελιά των εσπεριδοειδών: το σεβίτσε γαρίδας.
Το σεβίτσε, γνωστό και ως ceviche, έχει τις ρίζες του στην Νότια Αμερική και αποτελεί μια δημοφιλή όξινη μαρινάδα θαλασσινών. Συνήθως, η συνταγή περιλαμβάνει ωμά ψάρια ή θαλασσινά, όπως γαρίδες ή καραβίδες, μαριναρισμένα σε χυμό λεμονιού ή λάιμ, με διάφορα καρυκεύματα.
Γαρίδα σεβίτσε: Μια δροσιστική και γευστική εμπειρία γεμάτη μεσογειακούς τόνους
Η δική μας εκδοχή εμπλουτίζει την παραδοσιακή συνταγή με μεσογειακά στοιχεία, προσθέτοντας ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι και φρέσκο κολιάνδρο, ενώ η πιπεριά τσίλι προσφέρει μια προαιρετική πινελιά καψάδας. Το αβοκάντο, πλούσιο σε υγιή λιπαρά, προστίθεται για μια πιο κρεμώδη υφή και πλούσια γεύση.
Ακολουθώντας τα απλά βήματα αυτής της συνταγής, θα φέρετε στο τραπέζι σας ένα γευστικό και υγιεινό πιάτο, ιδανικό για περίοδο νηστείας ή για μεζέ και ορεκτικό σε ένα μεσογειακό γεύμα.
Προσφέρετε το σεβίτσε σας με κράκερς, tortilla chips ή φρυγανισμένο ψωμί και απολαύστε μια δροσερή και γευστική εμπειρία γεμάτη μεσογειακούς τόνους!
Βήματα
1
Ok
|
Εκτέλεση
|
2
Ok
|
Συμβουλές:
Καλή όρεξη! |