Υλικά
-
12 Ντομάτα
-
300 γρ Κιμάς μοσχαρίσιος
-
10 κουταλιές της σούπας καρονίνα Ρύζι
-
3 Πατάτες
-
2 Κρεμμύδι ξερό
-
1 ματσάκι ψιλοκομμένο Μαϊντανός
-
1 ματσάκι ψιλοκομμένο Δυόσμος
-
2 κουταλίες της σούπας καβουρδισμένο Κουκουνάρι
-
150 ml Ελαιόλαδο
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
Προαιρετικά
-
1 ζωμό κότας
-
λίγο τριμμένη φρυγανιά
-
1 πρέζα Ζάχαρη
Οδηγίες
Τα γεμιστά ή οι γεμιστές ντομάτες αποτελούν μία αγαπημένη συνταγή της μεσογειακής κουζίνας, με δύο βασικές παραλλαγές: Γεμιστά με κιμά και μόνο με ρύζι. Και οι δύο εκδοχές χαρακτηρίζονται από την πλούσια γεύση που έχουν οι κόκκινες ώριμες ντοματες το καλοκαίρι, αλλά διαφέρουν σημαντικά στα υπόλοιπα συστατικά και την τελική γεύση. Η παραλλαγή με κιμά περιλαμβάνει μοσχαρίσιο κιμά, που προσθέτει πλούτο και βάθος στη γεύση. Αντίθετα, τα γεμιστά με ρύζι είναι πιο ελαφριά, με έντονα τα αρώματα των μυρωδικών και τη φρεσκάδα των λαχανικών, κάνοντάς τα ιδανική επιλογή για ένα πιο ελαφρύ γεύμα.
Συνταγή για γεμιστές ντομάτες με κιμά
Ακολουθεί η συνταγή για γεμιστά με κιμά, προσκαλώντας σας να ανακαλύψετε την πλούσια γεύση και την αυθεντικότητα για ένα από τα πιο αγαπημένα καλοκαιρινά φαγητά.
Βήματα
1
Ok
|
Ετοιμάζουμε τις ντομάτες
|
2
Ok
|
Για τον κιμά
|
3
Ok
|
Γεμίζουμε τις ντομάτες και ψήνουμε τα γεμιστά
|
4
Ok
|
ΕπίλογοςΤο πιάτο γεμιστά με κιμά είναι ιδανικό για μια υγιεινό και θρεπτικό γεύμα, προσφέροντας μια ισορροπημένη γεύση με την πλούσια γκάμα των συστατικών του. Είναι επίσης εξαιρετική επιλογή για συγκεντρώσεις και ειδικές περιστάσεις, καθώς εντυπωσιάζει με την εμφάνιση και τη γεύση του. |