0 0
Αμυγδαλόπιτα σιροπιαστή της γιαγιάς

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

± Μερίδες
6 χωρισμένα Αυγά
1 κούπα Ζάχαρη
1½ φλιτζάνι ξεφλουδισμένα και χοντροτριμμένα Αμύγδαλο
4 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
1 πρέζα Κανέλα
½ κουταλάκι του γλυκού Μπέικιν πάουντερ
1 σφηνάκι Κονιάκ
½ φλιτζάνι φιλέ για το γαρνίρισμα Αμύγδαλο
Για το σιρόπι
1 κούπα Ζάχαρη
1 κούπα Νερό
½ (το χυμό) Λεμόνι

Στα αγαπημένα

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Αμυγδαλόπιτα σιροπιαστή της γιαγιάς

Κουζίνα:

Ανακαλύψτε την παραδοσιακή συνταγή της αμυγδαλόπιτας με σιρόπι, ένα κλασικό ελληνικό γλυκό με αμύγδαλα και κανέλα, για μια μοναδική γευστική εμπειρία.

  • 01:05:00
  • Μερίδες 8
  • Μέτρια

Υλικά

  • Για το σιρόπι

Οδηγίες

Share

Η αμυγδαλόπιτα, ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά της ελληνικής παράδοσης, είναι συνώνυμη της ζεστασιάς του σπιτιού και της απόλαυσης της αυθεντικής γεύσης. Με βασικά υλικά όπως τα αβγά, η ζάχαρη, τα αμύγδαλα και η κανέλα, αυτή η συνταγή αποτελεί μια μαγευτική απόδραση στον κόσμο των παραδοσιακών γλυκών. Η προσθήκη του κονιάκ προσδίδει μια σύγχρονη πινελιά, ενώ η διαδικασία του σιροπιάσματος ενισχύει την υγρή και πλούσια υφή της πίτας. Κάθε μπουκιά της αμυγδαλόπιτας είναι μια εμπειρία που αγγίζει τις αισθήσεις, προσφέροντας μια γεύση που συνδυάζει την γλύκα με την αρωματική γεύση των αμυγδάλων.

Βήματα

1
Ok
00:00:55

Χτυπάμε και ψήνουμε το μίγμα

  • Χτύπημα των αβγών:
    • Χτυπήστε στο μίξερ τα ασπράδια, προσθέτοντας σταδιακά τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
    • Χαμηλώστε την ταχύτητα του μίξερ και ρίξτε έναν-έναν τους κρόκους, χτυπώντας για περίπου 1 λεπτό.
  • Προσθήκη των υπόλοιπων υλικών:
    • Ανακατέψτε με ελαφρές κινήσεις τα αμύγδαλα, τη φρυγανιά, την κανέλα και το μπέικιν πάουντερ διαλυμένο στο κονιάκ και προσθέστε τα στο μιγμα
  • Ψήσιμο της αμυγδαλόπιτας:
    • Αδειάστε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο παραλληλόγραμμο ταψί.
    • Ψήστε την αμυγδαλόπιτα στον φούρνο για περίπου 40-50 λεπτά.
  • 2
    Ok
    00:15:00

    Φτιάχνουμε το σιρόπι

    1. Παρασκευή του σιροπιού:
      • Βράστε τη ζάχαρη με το νερό και τον χυμό λεμονιού για 5 λεπτά, μέχρι να δέσει το μείγμα.
      • Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει και στη συνέχεια σιροπιάστε την αμυγδαλόπιτα.
    2. Γαρνίρισμα και σερβίρισμα:
      • Κόψτε την αμυγδαλόπιτα σε ρόμβους.
      • Πασπαλίστε με αμύγδαλα φιλέ για το γαρνίρισμα και σερβίρετε.

    Η τέλεια αμυγδαλόπιτα, με την πλούσια γεύση και την αφράτη υφή της, είναι ένα γλυκό που μπορεί να συνοδεύσει υπέροχα τον καφέ ή το τσάι σας, προσφέροντας μια αξέχαστη γευστική εμπειρία.

    3
    Ok

    Κλείνοντας

    Καθώς το τελευταίο κομμάτι της αφράτης αμυγδαλόπιτας εξαφανίζεται από το πιάτο, απομένει μια αίσθηση απόλυτης ικανοποίησης. Αυτή η συνταγή αποτελεί ένα ταξίδι στις παραδοσιακές γεύσεις της Ελλάδας, μεταφέροντας την εμπειρία της οικογενειακής μαγειρικής στο σήμερα.
    Η αμυγδαλόπιτα της γιαγιάς είναι όχι μόνο ένα γλυκό, αλλά ένα σύμβολο της γαστρονομικής κληρονομιάς, αναδεικνύοντας την αξία των απλών, αλλά πλούσιων σε γεύση υλικών. Μια απόλαυση που μένει ανεξίτηλη στη μνήμη και καλεί για επανάληψη.

    cookfast

    Αξιολογήσεις συνταγής

    Average Rating:
    (5)
    Total Reviews: 1
    Ευτυχία Κορδόνη

    Λατρευω αυτή τη συνταγή

    Μπακλαβάς παραδοσιακός της γιαγιάς
    previous
    Μπακλαβάς παραδοσιακός της γιαγιάς. Η συνταγή
    καλαμαρια φεμιστα με ρυζι
    next
    Καλαμαράκια γεμιστά με ρύζι
    Μπακλαβάς παραδοσιακός της γιαγιάς
    previous
    Μπακλαβάς παραδοσιακός της γιαγιάς. Η συνταγή
    καλαμαρια φεμιστα με ρυζι
    next
    Καλαμαράκια γεμιστά με ρύζι

    Πρόσθεσε σχόλιο