Υλικά
-
12 Κολοκυθάκιαμέτρια προς μεγάλα
-
500 γρ Κιμάς μοσχαρίσιος
-
125 γρ καρολίνα Ρύζι
-
2 ψιλοκομμένα Κρεμμύδι ξερό
-
1/2 κούπα ψιλοκομμένος Μαϊντανός
-
2 κουταλιές της σούπας Δυόσμος
-
2 Αυγά
-
150 ml Ελαιόλαδο
-
χυμό από 2 Λεμόνι
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
Οδηγίες
Καλοκαίρι χωρίς γεμιστά γίνεται; Φυσικά και όχι! Από τις λατρεμένες καλοκαιρινές συνταγές, τα γεμιστά κολοκυθάκια με αυγολέμονο είναι πιο εύκολα από αυτό που φαντάζεσαι. Η γεύση τους, δε, σε ξεπερνά ενώ το ψωμί και η φέτα τα συνοδεύουν μοναδικά.
Αυτό το λαχταριστό πιάτο, γεμάτο με φρέσκα υλικά και αρώματα, αποτελεί κλασική επιλογή για τα καλοκαιρινά τραπέζια.
Σας παρουσιάζουμε μια εύκολη και γευστική συνταγή για κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά και αβγολέμονο. Η συνταγή μας είναι ιδανική για όσους θέλουν να απολαύσουν αυτό το παραδοσιακό πιάτο χωρίς να δυσκολευτούν στην κουζίνα.
Τι θα λατρέψετε σε αυτή τη συνταγή:
- Εύκολη εκτέλεση: Ακόμα και οι αρχάριοι μάγειρες μπορούν να φτιάξουν αυτό το πιάτο με επιτυχία.
- Απλά υλικά: Η συνταγή βασίζεται σε φρέσκα και οικονομικά υλικά, εύκολα διαθέσιμα σε κάθε σούπερ μάρκετ.
- Πλούσια γεύση: Ο συνδυασμός του κιμά, του ρυζιού, των μυρωδικών και του αυγολέμονου δημιουργεί ένα αρμονικό και γευστικό αποτέλεσμα.
- Ιδανικό για ζεστές μέρες: Τα γεμιστά είναι ένα ελαφρύ και δροσιστικό πιάτο, ιδανικό για τις καλοκαιρινές ημέρες.
Βήματα
1
Ok
|
Ετοιμάζουμε τα κολοκυθάκιαΠλένουμε τα κολοκυθάκια και κόβουμε οριζόντια ένα φετάκι από τις δύο άκρες. Με το ειδικό εργαλείο ή ένα μικρό κουταλάκι αδειάζουμε το εσωτερικό, το οποίο κρατάμε. Αλατίζουμε μέσα τα κολοκυθάκια και τα τοποθετούμε όρθια σε πλατιά, βουτυρωμένη κατσαρόλα που να τα χωράει σε μια σειρά, αν και δεν πειράζει να μπουν μερικά από πάνω. |
2
Ok
|
Φτιάχνουμε τη γέμισηΣε μια σαλατιέρα αναμειγνύουμε τον κιμά με το ρύζι, τα μυρωδικά, 1/2 φλιτζ. τσαγιού από τη σάρκα των κολοκυθιών, ψιλοκομμένη, ένα ασπράδι από τα αυγά ελαφρά χτυπημένο, 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά το μείγμα και γεμίζουμε τα κολοκυθάκια μέχρι 1 εκ. πριν από το τελείωμα. |
3
Ok
|
Μαγειρεύουμε το φαγητόΠροσθέτουμε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο και όσο νερό χρειάζεται για να μισοσκεπαστούν. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί σε μέτρια φωτιά 1 ώρα. Για να φτιάξουμε το αυγολέμονο, χτυπάμε το ασπράδι να αφρατέψει ελαφρά. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με 1 κουταλιά της σούπας νερό, προσθέτουμε το ασπράδι, χτυπώντας και, σιγά σιγά το χυμό λεμονιού. Αφαιρούμε 1 φλιτζ. τσαγιού ζωμό από την κατσαρόλα και τον προσθέτουμε λίγο λίγο στο αβγολέμονο, χτυπώντας συνέχεια και γρήγορα. Εκτός φωτιάς, προσθέτουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και την ανακινούμε να αναμειχθεί. Ξαναβάζουμε σε χαμηλή φωτιά να πήξει η σάλτσα, ανακινώντας αρκετές φορές την κατσαρόλα. Σερβίρουμε τα κολοκυθάκια περιχυμένα με αυγολέμονο και το υπόλοιπο σε μπολ. |
4
Ok
|
Παραλλαγές
|
5
Ok
|
ΚλείνονταςΕλπίζουμε να απολαύσατε αυτή την εύκολη και γευστική συνταγή για κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά και αβγολέμονο |