Υλικά
-
1kg Μπακαλιάροςκαθαρισμένος
-
3 Κρεμμύδι ξερόσε χοντρά κομμάτια
-
3 Πατάτεςσε κύβους
-
3 Καρότοσε χοντρές φέτες
-
2 Πράσινη πιπεριάσε χοντρά κομμάτια
-
2 Κόκκινη πιπεριάσε χοντρά κομμάτια
-
1 Πράσοσε χοντρές φέτες
-
1 κλωνάρι Σέλινοολόκληρο
-
2 κλωναράκια Θυμάριψιλοκομμένο (προαιρετικά)
-
1 Λεμόνιτο χυμό του
-
Ελαιόλαδο
-
Νερό
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
Οδηγίες
Η ψαρόσουπα είναι μια γαστρονομική περιπέτεια που καλεί τους λάτρεις του καλού φαγητού να ανακαλύψουν τις μυστικές νότες της θάλασσας και να αφεθούν σε μια οδύσσεια γεύσεων που ξυπνούν τις αισθήσεις και αναζωογονούν την ψυχή.
Βήματα
1
Ok
|
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΕ ΤΗΝ ΨΑΡΟΣΟΥΠΑΣε μία μεγάλη κατσαρόλα βάλε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίξε μέσα όλα τα λαχανικά. Σόταρέ τα ελαφρά για 3-4 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να μαραίνονται. |
2
Ok
|
ΠΟΛΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑΜόλις είναι έτοιμα και τα λαχανικά, πολτοποίησέ τα χρησιμοποιώντας, είτε ένα μίξερ χειρός, είτε βάλε τα λίγα-λίγα σε ένα μικρό μπλέντερ. Όταν έχεις πολτοποιήσει όλα τα λαχανικά, ρίξε τον πολτό στην κατσαρόλα. |
3
Ok
|
ΞΕΨΑΧΝΙΣΕ ΤΟΝ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΑμέσως μετά, ξεχώρισε το ψάρι από τα κόκκαλα και κόψε το ψαχνό σε μικρά κομμάτια με τα χέρια σου. |
4
Ok
|
ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΨΑΡΟΣΟΥΠΑΡίξε μέσα στην κατσαρόλα με τα πολτοποιημένα λαχανικά το ψάρι, αλάτι πιπέρι και το χυμό από το λεμόνι. Αν προτιμάς την ψαρόσουπα πιο υδαρή, πρόσθεσε λίγο βραστό νερό. Άφησε τη σούπα να πάρει μία βράση, ανακάτεψε και είναι έτοιμη. Προαιρετικά, σέρβιρε την ψαρόσουπα με ψιλοκομμένο θυμάρι. |