0 0
Ντολμαδάκια γιαλαντζί της γιαγιάς στο φούρνο

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

± Μερίδες
20 αμπελόφυλλα
2 κομμένες σε φέτες Ντομάτα
20 ml Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Για τη γέμιση
150 γρ καρολίνα Ρύζι
50 ml Ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας Σταφίδες
2 κουταλιές της σούπας Κουκουνάρι
2 ψιλοκομμένα Κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα ψιλοκομμένη Σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος Δυόσμος
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος Μαϊντανός
1 σφηνάκι Ούζο
250 ml ζωμό κότας ή βοδινού προαιρετικά, αλλιώς νερό
1 (Το ξύσμα) Λεμόνι

Ντολμαδάκια γιαλαντζί της γιαγιάς στο φούρνο

Features:
  • Βίγκαν Συνταγές
Κουζίνα:

Ανακαλύψτε την απόλυτη συνταγή για εύκολα και νόστιμα ντολμαδάκια! Βήμα-βήμα οδηγίες για ένα τέλειο ελληνικό πιάτο που θα ενθουσιάσει.

  • 00:45:00
  • Μερίδες 4
  • Εύκολη

Υλικά

  • Για τη γέμιση

Οδηγίες

Share

Ανακαλύψτε τη μαγεία της ελληνικής κουζίνας μέσα από μία από τις πιο αγαπημένες συνταγές: τα ντολμαδάκια γιαλαντζί. Με την απλή αυτή συνταγή, παρουσιάζουμε βήμα-βήμα τον τρόπο προετοιμασίας και μαγειρέματος αυτού του παραδοσιακού πιάτου, που υπόσχεται να μετατρέψει την κάθε γευστική εμπειρία σε ένα ταξίδι απολαύσεων. Ξεκινώντας από την επιλογή των φρέσκων αμπελόφυλλων μέχρι την προσεκτική ετοιμασία της γέμισης με ρύζι, σταφίδες, κουκουνάρι και μυρωδικά, κάθε βήμα αποκαλύπτει την αρμονία των γεύσεων και των αρωμάτων. Συνοδευόμενα από την απαλή υφή των αμπελόφυλλων και τη ζωντάνια του ελαιόλαδου, τα ντολμαδάκια της γιαγιάς μας υπόσχονται μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία.

Μπορείτε επίσης να τυλίξετε ντολμαδάκια και να τα βάλετε στο φούρνο μαζί με τις γεμιστες ντομάτες με κιμά να πάρουν αλλά και να δώσουν ακόμα περισσότερη γεύση.

Πάμε να φτιάξουμε νόστιμα ντολμαδάκια γιαλαντζί στο φούρνο

0/5 (0 Reviews)

Βήματα

1
Ok

Προετοιμάζουμε τη γέμιση και τα αμπελόφυλλα

  1. Προετοιμασία της γέμισης:
    • Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το ρύζι μέχρι να γυαλίσουν.
    • Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε για 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
    • Προσθέτουμε τις σταφίδες, το κουκουνάρι, το σκόρδο, τον δυόσμο, τον μαϊντανό και το ξύσμα λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον ζωμό.
    • Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
  2. Προετοιμασία των αμπελόφυλλων:
    • Αν τα αμπελόφυλλα είναι πολύ σκληρά, μπορείτε να τα βράσετε ελαφρώς για να μαλακώσουν.
2
Ok

Τυλίγμα - Ψήσιμο

  1. Τύλιγμα:
    • Τοποθετούμε περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού γέμιση στο κέντρο κάθε φύλλου και τυλίγουμε σφιχτά σε μορφή ρολού.
    • Τα τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος, το ένα δίπλα στο άλλο, καλύπτοντας όλο τον πάτο.
  2. Ψήσιμο:
    • Καλύπτουμε τα ντολμαδάκια με τις φέτες ντομάτας, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
    • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25 λεπτά.

Tip: Προαιρετικά, μπορείτε να τοποθετήσετε μερικά φύλλα στον πάτο του σκεύους πριν από τα ντολμαδάκια, για να αποφύγετε το κόλλημα.

3
Ok

Κλείνοντας

Η συνταγή για τα ντολμαδάκια αποτελεί μια γέφυρα που συνδέει την παράδοση με τη σύγχρονη κουζίνα, φέρνοντας στο τραπέζι ένα πιάτο που ξυπνά μνήμες και δημιουργεί νέες. Είτε είστε νέοι στην ελληνική κουζίνα είτε έμπειροι γκουρμέ, αυτή η συνταγή θα σας καθοδηγήσει στην επίτευξη της τέλειας γεύσης και υφής, με μια προσθήκη που ενδυναμώνει τη γαστρονομική της αξία: τη δυνατότητα προσαρμογής για νηστίσιμη εκδοχή ή την προαιρετική προσθήκη αυγολέμονου για εξτρα νοστιμιά.

Για να μετατρέψετε τη συνταγή σε ένα νηστίσιμο πιάτο, απλά αντικαταστήστε τον ζωμό κότας ή βοδινού με νερό. Αυτή η αλλαγή διατηρεί την έντονη γεύση και την υπέροχη υφή στα ντολμαδάκια, ενώ τα καθιστά κατάλληλα για νηστεία και φυτοφαγικές διατροφικές προτιμήσεις.

cookfast

Αξιολογήσεις συνταγής

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
μουσακάς συνταγή
previous
Μουσακάς συνταγή από τον Βασίλη Καλλίδη
Steak Tartare
next
Steak Tartare – Συνταγή για Στέικ ταρτάρ
μουσακάς συνταγή
previous
Μουσακάς συνταγή από τον Βασίλη Καλλίδη
Steak Tartare
next
Steak Tartare – Συνταγή για Στέικ ταρτάρ

Πρόσθεσε σχόλιο