Το αμύγδαλο είναι ο καρπός του αμυγδαλιάς, ένα δέντρο που προέρχεται από την Δυτική Ασία και τη Βόρεια Αφρική, αλλά σήμερα καλλιεργείται σε πολλές περιοχές του κόσμου, μεταξύ των οποίων η Καλιφόρνια και οι περιοχές της Μεσογείου.
Τα αμύγδαλα χρησιμοποιούνται ευρέως στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή γλυκών, όπως η αμυγδαλόπιτα και το παστέλι με αμύγδαλα.
Μερικά διάσημα πιάτα που περιέχουν αμύγδαλα περιλαμβάνουν την “τάρτα ντε σαντιάγκο”, μια Ισπανική αμυγδαλόπιτα, το “Marzipan”, ένα Γερμανικό γλυκό από αλεσμένα αμύγδαλα και ζάχαρη. Στην Ελλάδα, τα αμύγδαλα χρησιμοποιούνται συχνά σε γλυκά, όπως το αμυγδαλωτό, ένα παραδοσιακό γλυκό που φτιάχνεται με αλεσμένα αμύγδαλα, ζάχαρη και ροδόνερο.
Τα αμύγδαλα είναι επίσης κύριο συστατικό σε πολλά προϊόντα ζαχαροπλαστικής, όπως η αμυγδαλόψιχα, το αμυγδαλέλαιο, και το γάλα αμυγδάλου. Απολαμβάνονται επίσης ως σνακ, είτε ακατέργαστα, είτε ψημένα ή αλατισμένα.
Cookfast.gr | by Fastgroup | ALL RIGHTS RESERVED | © 2023