Ο άνηθος είναι ένα αρωματικό φυτό που ανήκει στην οικογένεια των σέλινων. Η καλλιέργεια του προέρχεται από τη Μεσόγειο, αν και τώρα καλλιεργείται ευρέως σε ολόκληρο τον κόσμο.
Ο άνηθος είναι γνωστός για τη χαρακτηριστική γεύση και το άρωμά του, που έχει μια διακριτική γλυκύτητα. Χρησιμοποιείται ευρέως στη μαγειρική, προσφέροντας μια εξαιρετική γεύση σε ποικίλα πιάτα. Είναι πλούσιος σε ασβέστιο, μαγγάνιο, μαγνήσιο και σίδηρο.
Μπορεί να προστεθεί σε σαλάτες, σούπες, ομελέτες και μαρινάδες, ενώ είναι πολύ δημοφιλής στην παρασκευή του τζατζικιού. Πιάτο που δεν γίνεται να μαγειρευτεί χωρίς άνηθο είναι ο αρακάς, ενώ και στα γιουβαρλάκια δίνει την απαραίτητη νοστιμιά. Τα φύλλα του άνηθου μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή δροσιστικών καλοκαιρινών ποτών και για να χρησιμοποιηθούν ως γαρνιτούρα σε πιάτα.
Τα σπόρια του άνηθου, χρησιμοποιούνται επίσης στη μαγειρική. Μπορούν να προστεθούν σε ψωμιά, κέικ, μπισκότα και γλυκά, αλλά και σε διάφορες σάλτσες και καρυκεύματα.
Είτε χρησιμοποιείτε τα φύλλα είτε τα σπόρια του άνηθου στη μαγειρική σας, αυτό το φυτό προσφέρει μια μοναδική γευστική πινελιά που δύσκολα μπορεί να αντικατασταθεί.
Cookfast.gr | by Fastgroup | ALL RIGHTS RESERVED | © 2023