Το γάλα είναι ένα από τα πιο θρεπτικά τρόφιμα στον κόσμο, που συνδέεται με πληθώρα οφέλη για την υγεία. Υπάρχουν διάφορα είδη γάλακτος και εδώ μπορείς να μάθεις τα θρεπτικά τους συστατικά, καθώς και τις διάφορες χρήσεις τους στη μαγειρική.
Προβείο Γάλα: Πρόκειται για γάλα από πρόβατα, πλούσιο σε πρωτεΐνες και λιπαρά, και συνήθως έχει πιο έντονη γεύση από το αγελαδινό γάλα.
Αγελαδινό Γάλα: Το πιο δημοφιλές γάλα σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι πλούσιο σε καλσίο και πρωτεΐνες.
Κατσικίσιο Γάλα: Γνωστό για την πλούσια, νόστιμη γεύση του, το κατσικίσιο γάλα είναι ελαφρύτερο από το αγελαδινό γάλα και περιέχει λιγότερα λιπαρά. Έχει χαρακτηριστικό άρωμα και σε κάποιους δεν αρέσει.
Φυτικά γάλατα: Το γάλα καρύδας, το γάλα σόγιας και το γάλα αμυγδάλου είναι φυτικά γάλατα, πλούσια σε πρωτεΐνες και ιδιαίτερα κατάλληλα για όσους ακολουθούν μια vegan διατροφή και δοκιμάζουν βίγκαν συνταγές.
Το γάλα περιέχει πλήθος θρεπτικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Α, Β2, Β12 και D, του καλσίου, της πρωτεΐνης, του φωσφόρου και του ιωδίου. Επιπλέον, είναι καλή πηγή από λιπαρά, είτε κορεσμένα είτε μη, ανάλογα με τον τύπο του γάλακτος.
Το γάλα είναι ένα βασικό συστατικό σε πολλές συνταγές. Χρησιμοποιείται στην παρασκευή της μπεσαμέλ, ενώ επίσης αποτελεί τη βάση για πολλές γλυκές συνταγές, όπως οι κρέμες και τα παγωτά. Τέλος, είναι απαραίτητο στην παρασκευή τυριών και γιαουρτιού.
Συνοψίζοντας, το γάλα είναι ένα ιδιαίτερα θρεπτικό και ευέλικτο τρόφιμο που προσφέρει αμέτρητες δυνατότητες στη μαγειρική και πολλαπλά οφέλη για την υγεία.
Cookfast.gr | by Fastgroup | ALL RIGHTS RESERVED | © 2023