Η κόκκινη πιπεριά είναι ένα λαχανικό που ξεχωρίζει για την εντυπωσιακή του χρωματική παλέτα και την ευρύτατη χρήση στη μαγειρική. Είναι γνωστή για την ήπια έως μέτρια πικράδα της, ανάλογα με την ποικιλία, και την ιδιαίτερα αρωματική γεύση της.
Υπάρχουν οι φλάσκες κόκκινες πιπεριές και αυτές σε σχήμα κέρατο, οι γνωστές πιπεριές Φλωρίνης. Οι κόκκινες πιπεριές είναι πλούσιες σε βιταμίνη C, περιέχοντας δύο έως τρεις φορές περισσότερο από το πορτοκάλι.. Επίσης, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α, βιταμίνη Κ, φυτικές ίνες και διάφορα αντιοξειδωτικά, που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, προωθούν την υγεία των ματιών και ενισχύουν την καρδιακή υγεία.
Μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις σε μια ποικιλία πιάτων, όπως πίτες, σάλτσες, σούπες, σαλάτες και στιφάδο. Με τον ψήσιμο ή τον τηγανισμό, απελευθερώνουν μια γλυκιά γεύση που ενισχύει τη γεύση των πιάτων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ οι περισσότερες κόκκινες πιπεριές είναι αρκετά ήπιες, μερικές ποικιλίες μπορεί να είναι πιο καυτερές. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να το λάβεις υπόψη ανάλογα με το πώς σκοπεύεις να τις χρησιμοποιήσεις στην κουζίνα σου.
Cookfast.gr | by Fastgroup | ALL RIGHTS RESERVED | © 2023