Ο πελτές ντομάτας είναι μία πυκνή, ομοιόμορφη πάστα ντομάτας που προέρχεται από αργό και προσεκτικό μαγείρεμα και συμπύκνωση των ντομάτων. Είναι ένα βασικό συστατικό σε πολλές συνταγές, κυρίως στην ιταλική και στην ελληνική κουζίνα, παρέχοντας μια γεμάτη, βαθιά γεύση ντομάτας.
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ντοματοπελτέ σε πληθώρα πιάτων, από σάλτσες και σούπες μέχρι πίτσες και στιφάδο. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι ότι παρέχει έναν πολύ πιο έντονο και συμπυκνωμένο χρώμα και γεύση σε σχέση με την ντομάτα κονκασέ ή την φρέσκια ντομάτα.
Σε θρεπτικό επίπεδο, ο πελτές ντομάτας διατηρεί όλα τα οφέλη της ντομάτας. Είναι πλούσιος σε βιταμίνη C, ποτάσιο και λυκοπένιο, ένα αντιοξειδωτικό που έχει συνδεθεί με τη μείωση του κινδύνου για καρδιαγγειακές παθήσεις και κάποιους τύπους καρκίνου.
Όταν χρησιμοποιείς ντοματοπελτέ στις συνταγές σου, λάβε υπόψη ότι επειδή η γεύση του είναι πιο έντονη, ίσως χρειαστεί να προσαρμόσεις την ποσότητα ανάλογα με την προτίμησή σου. Επίσης, σκέψου την προσθήκη ενός λίγο γλυκαντικού, όπως μέλι ή ζάχαρη, για να ισορροπήσεις την οξύτητα της ντομάτας.
Συνοψίζοντας, ο πελτές ντομάτας είναι μια πολύτιμη προσθήκη στην κουζίνα σου, που μπορεί να ενισχύσει τη γεύση πολλών πιάτων και να προσφέρει ιδιαίτερες γεύσεις
Cookfast.gr | by Fastgroup | ALL RIGHTS RESERVED | © 2023