

Η Παρμεζάνα παράγεται από αγελαδινό γάλα και απαιτεί μια περίοδο παλαίωσης που κυμαίνεται από 12 μήνες έως 36 μήνες ή περισσότερο. Όσο περισσότερο παλαιώνει το τυρί, τόσο πιο ισχυρή και πικάντικη γίνεται η γεύση του.
Εκτός από τη γεύση της, η Παρμεζάνα είναι επίσης γνωστή για την υψηλή περιεκτικότητά της σε πρωτεΐνες και ασβέστιο, καθιστώντας την υγιεινή επιλογή για τη διατροφή.
Η Παρμεζάνα είναι απαραίτητη σε πολλά πιάτα της ιταλικής κουζίνας. Χρησιμοποιείται συχνά τριμμένη πάνω από πάστα, ριζότο και πίτσες. Επίσης, μπορεί να τριφτεί ή να κοπεί σε φέτες και να σερβιριστεί ως ένα απλό και νόστιμο σνακ ή ορεκτικό ή να εμπλουτίσει πράσινες σαλάτες. Νοστιμίζει επίσης την μπεσαμέλ, ενώ είμαι βασικό συστατικό στην καρμπονάρα.
Cookfast.gr | by Fastgroup | ALL RIGHTS RESERVED | © 2023