Η Παρμεζάνα, γνωστή και ως Parmigiano-Reggiano, είναι ένα σκληρό, παλαιωμένο τυρί που προέρχεται από την Ιταλία. Είναι ένα από τα πιο διάσημα και αγαπημένα τυριά σε όλον τον κόσμο, αναγνωρίζεται για την πλούσια και περίπλοκη γεύση του.
Η Παρμεζάνα παράγεται από αγελαδινό γάλα και απαιτεί μια περίοδο παλαίωσης που κυμαίνεται από 12 μήνες έως 36 μήνες ή περισσότερο. Όσο περισσότερο παλαιώνει το τυρί, τόσο πιο ισχυρή και πικάντικη γίνεται η γεύση του.
Εκτός από τη γεύση της, η Παρμεζάνα είναι επίσης γνωστή για την υψηλή περιεκτικότητά της σε πρωτεΐνες και ασβέστιο, καθιστώντας την υγιεινή επιλογή για τη διατροφή.
Η Παρμεζάνα είναι απαραίτητη σε πολλά πιάτα της ιταλικής κουζίνας. Χρησιμοποιείται συχνά τριμμένη πάνω από πάστα, ριζότο και πίτσες. Επίσης, μπορεί να τριφτεί ή να κοπεί σε φέτες και να σερβιριστεί ως ένα απλό και νόστιμο σνακ ή ορεκτικό ή να εμπλουτίσει πράσινες σαλάτες. Νοστιμίζει επίσης την μπεσαμέλ, ενώ είμαι βασικό συστατικό στην καρμπονάρα.
Cookfast.gr | by Fastgroup | ALL RIGHTS RESERVED | © 2023