0 0
Ψητές Καραβίδες

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

± Μερίδες
1 κιλό Καραβίδα
2 σκελίδες Σκόρδο
50ml Ελαιόλαδο
Χυμό από 1 Λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας Μαϊντανός ψιλοκομμένο
1 πρέζα Αλάτι
1 πρέζα Πιπέρι

Nutritional information

200cal
Θερμίδες
10gr
Λιπαρά
1.5gr
Κορεσμένα λιπαρά
2gr
Υδατάνθρακες
24gr
Πρωτεΐνες

Ψητές Καραβίδες

Κουζίνα:

Ανακαλύψτε την τέλεια συνταγή για ψητές καραβίδες! Ακολουθήστε τον αναλυτικό μας οδηγό και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας με αυτό το νόστιμο και υγιεινό πιάτο.

  • 00:55:00
  • Μερίδες 4
  • Εύκολη

Υλικά

Οδηγίες

Share

Όταν σκεφτόμαστε το καλοκαίρι και τις απολαύσεις της θάλασσας, η σκέψη μας πηγαίνει αμέσως στα εκλεκτά θαλασσινά. Ένα από τα πιο λαχταριστά πιάτα που μπορείτε να προσφέρετε στους καλεσμένους σας είναι οι ψητές καραβίδες. Η τρυφερή σάρκα τους, η πλούσια γεύση και η απαλή υφή τους δημιουργούν μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία. Η συνταγή αυτή είναι ιδανική για ειδικές περιστάσεις, αλλά και για ένα χαλαρό γεύμα με την οικογένεια ή τους φίλους σας.

Οι καραβίδες συνδυάζονται άψογα με άλλα θαλασσινά, δημιουργώντας ένα ολοκληρωμένο γεύμα που θα κλέψει τις εντυπώσεις. Για παράδειγμα, μπορείτε να σερβίρετε τις καραβίδες μαζί με χταπόδι ξυδάτο, γεμιστά καλαμαράκια ή ακόμη και με γαρίδες σεβίτσε για ένα πραγματικά εντυπωσιακό θαλασσινό δείπνο.

Διατροφικές Πληροφορίες

  • Μερίδες: 4
  • Θερμίδες: 200 ανά μερίδα
  • Λιπαρά: 10γρ
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 1.5γρ
  • Υδατάνθρακες: 2γρ
  • Πρωτεΐνες: 24γρ
  • Αλάτι: 0.7γρ
0/5 (0 Reviews)

Βήματα

1
Ok

Προετοιμασία των Καραβίδων

  1. Καθαρισμός: Ξεπλύνετε τις καραβίδες καλά κάτω από τρεχούμενο νερό και αφήστε τις να στραγγίξουν.
  2. Μαρινάρισμα: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέστε τις καραβίδες και ανακατέψτε καλά ώστε να καλυφθούν όλες οι καραβίδες με τη μαρινάδα. Αφήστε τις να μαριναριστούν για τουλάχιστον 30 λεπτά στο ψυγείο.
2
Ok

Ψήσιμο

  1. Προθέρμανση της σχάρας: Προθερμάνετε τη σχάρα σε υψηλή θερμοκρασία.
  2. Ψήσιμο των καραβίδων: Τοποθετήστε τις καραβίδες στη σχάρα και ψήστε τις για περίπου 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να γίνουν ροζ και να ψηθούν καλά. Φροντίστε να μην τις παραψήσετε, γιατί θα γίνουν σκληρές.
3
Ok

Σερβίρισμα

  1. Γαρνίρισμα: Μεταφέρετε τις ψητές καραβίδες σε ένα πιάτο και γαρνίρετε με φρέσκο μαϊντανό και φέτες λεμονιού.
  2. Συνοδευτικά: Σερβίρετε με φρέσκο ψωμί ή μια ελαφριά σαλάτα.
4
Ok

Συμβουλές και Μυστικά

  • Φρεσκάδα: Επιλέξτε φρέσκες καραβίδες για την καλύτερη γεύση.
  • Μαρινάρισμα: Αν έχετε χρόνο, μαρινάρετε τις καραβίδες για 2 ώρες για πιο έντονη γεύση.
  • Συνοδεία κρασιού: Συνοδέψτε τις καραβίδες με ένα δροσερό λευκό κρασί όπως Sauvignon Blanc ή Chardonnay.

Απολαύστε τις ψητές καραβίδες με φίλους και οικογένεια και δημιουργήστε αξέχαστες γαστρονομικές στιγμές!

cookfast

Αξιολογήσεις συνταγής

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
φασολάκια λαδερά
previous
Φασολάκια Λαδερά
χταπόδι στα κάρβουνα
next
Χταπόδι στα κάρβουνα
φασολάκια λαδερά
previous
Φασολάκια Λαδερά
χταπόδι στα κάρβουνα
next
Χταπόδι στα κάρβουνα

Πρόσθεσε σχόλιο