Υλικά
-
6 χωρισμένα Αυγά
-
1 κούπα Ζάχαρη
-
1½ φλιτζάνι ξεφλουδισμένα και χοντροτριμμένα Αμύγδαλο
-
4 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
-
1 πρέζα Κανέλα
-
½ κουταλάκι του γλυκού Μπέικιν πάουντερ
-
1 σφηνάκι Κονιάκ
-
½ φλιτζάνι φιλέ για το γαρνίρισμα Αμύγδαλο
-
Για το σιρόπι
-
1 κούπα Ζάχαρη
-
1 κούπα Νερό
-
½ (το χυμό) Λεμόνι
Οδηγίες
Η αμυγδαλόπιτα, ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά της ελληνικής παράδοσης, είναι συνώνυμη της ζεστασιάς του σπιτιού και της απόλαυσης της αυθεντικής γεύσης. Με βασικά υλικά όπως τα αβγά, η ζάχαρη, τα αμύγδαλα και η κανέλα, αυτή η συνταγή αποτελεί μια μαγευτική απόδραση στον κόσμο των παραδοσιακών γλυκών. Η προσθήκη του κονιάκ προσδίδει μια σύγχρονη πινελιά, ενώ η διαδικασία του σιροπιάσματος ενισχύει την υγρή και πλούσια υφή της πίτας. Κάθε μπουκιά της αμυγδαλόπιτας είναι μια εμπειρία που αγγίζει τις αισθήσεις, προσφέροντας μια γεύση που συνδυάζει την γλύκα με την αρωματική γεύση των αμυγδάλων.
Βήματα
1
Ok
00:00:55
|
Χτυπάμε και ψήνουμε το μίγμα
|
2
Ok
00:15:00
|
Φτιάχνουμε το σιρόπι
Η τέλεια αμυγδαλόπιτα, με την πλούσια γεύση και την αφράτη υφή της, είναι ένα γλυκό που μπορεί να συνοδεύσει υπέροχα τον καφέ ή το τσάι σας, προσφέροντας μια αξέχαστη γευστική εμπειρία. |
3
Ok
|
ΚλείνονταςΚαθώς το τελευταίο κομμάτι της αφράτης αμυγδαλόπιτας εξαφανίζεται από το πιάτο, απομένει μια αίσθηση απόλυτης ικανοποίησης. Αυτή η συνταγή αποτελεί ένα ταξίδι στις παραδοσιακές γεύσεις της Ελλάδας, μεταφέροντας την εμπειρία της οικογενειακής μαγειρικής στο σήμερα. |