Υλικά
-
1 κιλό Φασολάκια
-
2 κομμένες σε κύβους Πατάτες
-
2 σε ροδέλες ή κύβους Καρότο
-
2 Κρεμμύδι ξερό
-
4 σκελίδες Σκόρδο
-
200 ml Ελαιόλαδο
-
1 κουτί Ντομάτα κονκασέή 4 ντομάτες στον τρίφτη
-
1 κουταλιά Ντοματοπελτές
-
1 κούπα ψιλοομμένο Μαϊντανός
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
1 πρέζα Ζάχαρηπροαιρετικά
-
1 κούπα Νερό
Οδηγίες
Τα φασολάκια λαδερά είναι ένα από τα πιο παραδοσιακά και αγαπημένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας, που συνδυάζει απλότητα και γεύση.
Το πιάτο αυτό, με τις ρίζες του βαθιά στη μεσογειακή διατροφή, αποτελεί ιδανική επιλογή για ένα υγιεινό και θρεπτικό γεύμα. Τα φρέσκα φασολάκια μαγειρεύονται με πατάτες, καρότα, ντομάτα και ελαιόλαδο, δημιουργώντας έναν γευστικό συνδυασμό που γεμίζει το σπίτι με αρώματα.
Το πιάτο αυτό είναι εξαιρετικά ευέλικτο, καθώς μπορεί να σερβιριστεί ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου και να συνοδεύσει το κυρίως γεύμα ή να αποτελέσει το ίδιο ένα πλήρες γεύμα. Με τη συνταγή αυτή, θα ανακαλύψετε την απλότητα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας και θα απολαύσετε ένα πιάτο γεμάτο γεύσεις και θρεπτικά συστατικά.
Βήματα
1
Ok
|
|
2
Ok
|
ΚλείνονταςΤα φασολάκια λαδερά είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα της ελληνικής κουζίνας, που προσφέρει όχι μόνο γεύση αλλά και θρεπτικά συστατικά. Είναι ιδανικό για ένα ελαφρύ και υγιεινό γεύμα που μπορεί να απολαύσει όλη η οικογένεια. Το άρωμα και η γεύση των φρέσκων υλικών σε συνδυασμό με το ελαιόλαδο και την ντομάτα δημιουργούν ένα πιάτο που αξίζει να δοκιμάσετε και να εντάξετε στη διατροφή σας. Αν αγαπάτε τα καλοκαιρινά πιάτα, όπως τα φασολάκια λαδερά, σίγουρα θα λατρέψετε και άλλα παραδοσιακά ελληνικά φαγητά όπως τα γεμιστά. Τα γεμιστά είναι πιπεριές και ντομάτες γεμιστές με ρύζι και μυρωδικά, μαγειρεμένα αργά στο φούρνο για να αναδείξουν όλες τις γεύσεις τους. Αποτελούν μια ακόμα εξαιρετική επιλογή για ένα υγιεινό και χορταστικό γεύμα. Δοκιμάστε επίσης τις μελιτζάνες ιμάμ μπαϊλντί, που συνδυάζουν μελιτζάνες με πλούσια γέμιση ντομάτας και κρεμμυδιού, ή την χωριάτικη σαλάτα, έναν δροσερό και νόστιμο συνδυασμό από φρέσκα λαχανικά, φέτα και ελαιόλαδο. Κάθε ένα από αυτά τα πιάτα προσφέρει μια μοναδική γευστική εμπειρία που αντανακλά την πλούσια γαστρονομική παράδοση της Ελλάδας. |