Υλικά
-
20 αμπελόφυλλα
-
2 κομμένες σε φέτες Ντομάτα
-
20 ml Ελαιόλαδο
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
Για τη γέμιση
-
150 γρ καρολίνα Ρύζι
-
50 ml Ελαιόλαδο
-
2 κουταλιές της σούπας Σταφίδες
-
2 κουταλιές της σούπας Κουκουνάρι
-
2 ψιλοκομμένα Κρεμμύδι ξερό
-
1 σκελίδα ψιλοκομμένη Σκόρδο
-
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος Δυόσμος
-
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος Μαϊντανός
-
1 σφηνάκι Ούζο
-
250 ml ζωμό κότας ή βοδινούπροαιρετικά, αλλιώς νερό
-
1 (Το ξύσμα) Λεμόνι
Οδηγίες
Ανακαλύψτε τη μαγεία της ελληνικής κουζίνας μέσα από μία από τις πιο αγαπημένες συνταγές: τα ντολμαδάκια γιαλαντζί. Με την απλή αυτή συνταγή, παρουσιάζουμε βήμα-βήμα τον τρόπο προετοιμασίας και μαγειρέματος αυτού του παραδοσιακού πιάτου, που υπόσχεται να μετατρέψει την κάθε γευστική εμπειρία σε ένα ταξίδι απολαύσεων. Ξεκινώντας από την επιλογή των φρέσκων αμπελόφυλλων μέχρι την προσεκτική ετοιμασία της γέμισης με ρύζι, σταφίδες, κουκουνάρι και μυρωδικά, κάθε βήμα αποκαλύπτει την αρμονία των γεύσεων και των αρωμάτων. Συνοδευόμενα από την απαλή υφή των αμπελόφυλλων και τη ζωντάνια του ελαιόλαδου, τα ντολμαδάκια της γιαγιάς μας υπόσχονται μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία.
Μπορείτε επίσης να τυλίξετε ντολμαδάκια και να τα βάλετε στο φούρνο μαζί με τις γεμιστες ντομάτες με κιμά να πάρουν αλλά και να δώσουν ακόμα περισσότερη γεύση.
Πάμε να φτιάξουμε νόστιμα ντολμαδάκια γιαλαντζί στο φούρνο
Βήματα
1
Ok
|
Προετοιμάζουμε τη γέμιση και τα αμπελόφυλλα
|
2
Ok
|
Τυλίγμα - Ψήσιμο
Tip: Προαιρετικά, μπορείτε να τοποθετήσετε μερικά φύλλα στον πάτο του σκεύους πριν από τα ντολμαδάκια, για να αποφύγετε το κόλλημα. |
3
Ok
|
ΚλείνονταςΗ συνταγή για τα ντολμαδάκια αποτελεί μια γέφυρα που συνδέει την παράδοση με τη σύγχρονη κουζίνα, φέρνοντας στο τραπέζι ένα πιάτο που ξυπνά μνήμες και δημιουργεί νέες. Είτε είστε νέοι στην ελληνική κουζίνα είτε έμπειροι γκουρμέ, αυτή η συνταγή θα σας καθοδηγήσει στην επίτευξη της τέλειας γεύσης και υφής, με μια προσθήκη που ενδυναμώνει τη γαστρονομική της αξία: τη δυνατότητα προσαρμογής για νηστίσιμη εκδοχή ή την προαιρετική προσθήκη αυγολέμονου για εξτρα νοστιμιά. Για να μετατρέψετε τη συνταγή σε ένα νηστίσιμο πιάτο, απλά αντικαταστήστε τον ζωμό κότας ή βοδινού με νερό. Αυτή η αλλαγή διατηρεί την έντονη γεύση και την υπέροχη υφή στα ντολμαδάκια, ενώ τα καθιστά κατάλληλα για νηστεία και φυτοφαγικές διατροφικές προτιμήσεις. |