Υλικά
-
Για τον Κιμά
-
750 γρ Κιμάς μοσχαρίσιος
-
400 γρ Ντομάτα κονκασέ
-
2 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο
-
2 Κρεμμύδι ξερό
-
1 σκελίδα Σκόρδο
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
2 κύβοι ζωμός μοσχαριού
-
2 κουταλάκια της σούπας Ντοματοπελτές
-
-
-
Οδηγίες
Παστίτσιο Άκης Πετρετζίκης. Η συνταγή για το πιο νόστιμο παστίτσιο με τα μπαχαρικά που προτείνει ο γνωστός σεφ!
Ο Άκης Πετρετζίκης, ένας από τους πιο αγαπητούς και δημοφιλείς Έλληνες σεφ, έχει καταφέρει να δώσει έναν μοναδικό αέρα στην παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με τις δικές του ιδιαίτερες πινελιές. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και η συνταγή του για το παστίτσιο, ένα κλασικό και αγαπημένο φαγητό που συναντάμε σε κάθε ελληνικό τραπέζι. Η μοναδικότητα του Άκη Πετρετζίκη αναδεικνύεται σε αυτήν τη συνταγή μέσα από τις προσωπικές πινελιές και τα μικρά “κόλπα” που έχει δοκιμάσει και ενσωματώσει για να ενισχύσει τη γεύση και την υφή του φαγητού.
Το παστίτσιο, αυτό το πλούσιο και νοστιμότατο πιάτο, είναι ένας συνδυασμός τριών βασικών στοιχείων: των μακαρονιών, του κιμά και της μπεσαμέλ. Ο Πετρετζίκης μετατρέπει αυτή την παραδοσιακή συνταγή σε ένα γαστρονομικό ταξίδι, προσθέτοντας δικές του μοναδικές γεύσεις και τεχνικές. Ο σεφ εξηγεί με απλότητα και διαύγεια τον τρόπο παρασκευής, δίνοντας έμφαση στα μυστικά που κάνουν το παστίτσιο ξεχωριστό: από την επιλογή των υλικών έως τις λεπτομέρειες στο μαγείρεμα που εγγυώνται μια απολαυστική εμπειρία γεύσης.
Με την εμπειρία και την καινοτομία του Πετρετζίκη, το παστίτσιο αποκτά μια νέα διάσταση. Είναι μια συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε, καθώς συνδυάζει την παράδοση με τη σύγχρονη μαγειρική, προσφέροντας μια πραγματικά μοναδική γευστική εμπειρία.
Το παστίτσιο του Άκη Πετρετζίκη
Στο cookfast έχουμε τις καλύτερες συνταγές για παστίτσιο. Μπορείς να βρεις την κλασσική συνταγή για παστίτσιο της γιαγιάς με εύκολη μπεσαμέλ, να μάθεις τις μικρές διαφορές που προτείνει στο παστίτσιο η Αργυρώ, ή να δεις τη συνταγή για το παστίτσιο δια χειρός Άκη Πετρετζίκη
Βήματα
1
Ok
|
Φτιάχνουμε τα μακαρόνια
|
2
Ok
|
Η ΜπεσαμέλΑκολουθεί η συνταγή για την παρασκευή μπεσαμέλ για παστίτσιο του Άκη Πετρετζίκη
Η μπεσαμέλ είναι τώρα έτοιμη για να χρησιμοποιηθεί στο παστίτσιο. |
3
Ok
|
Φτιάχνουμε τον κιμά
Ο κιμάς είναι τώρα έτοιμος για να χρησιμοποιηθεί στο παστίτσιο του Άκη. |
4
Ok
|
Φτιάχνουμε το ΠαστίτσιοΣτον πάτο του ταψιού βάζουμε τα μακαρόνια και τα στρώνουμε λίγο με το χέρι μας. Στα μακαρόνια όπως είναι στο ταψί προσθέτουμε τα 2 αυγά σπασμένα, τη φέτα σπασμένη σε κομμάτια (ανακατεύουμε λίγο να πάει παντού) πιπέρι και αλάτι αν χρειάζεται. Από πάνω στρώνουμε τον κιμά και από πάνω την υπόλοιπη μπεσαμέλ. Τέλος ρίχνουμε το τυρί που κρατήσαμε στην επιφάνεια του παστίτσιου και αν θέλουμε ρίχνουμε και μερικά μικρά κομματάκια βουτύρου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 για 40 λεπτά ή μέχρι να πάρει καλό χρώμα. |
5
Ok
|
Τιπς για το παστίτσιο από τον Άκη ΠετρατζίκηΤο παστίτσιο αυτό είναι «Παναγία μου!». Αυτό που το κάνει ξεχωριστό είναι ότι όλα τα στρώματα παραμένουν ενωμένα και δεν διαλύονται. Επίσης είναι και σχετικά ελαφρύ. Πολύ σημαντικά βήματα είναι η προσθήκη 2 αυγών στα μακαρόνια, η προσθήκη κρόκων στη μπεσαμέλ, καθώς και η προσθήκη μπεσαμέλ στον κιμά. Καλή επιτυχία! |