

Το μπέικιν πάουντερ είναι συνδυασμός της μαγειρικής σόδας με ένα άλλο οξύ, παρουσία ενός μη ενεργού συστατικού, που συχνά είναι το άμυλο καλαμποκιού, το οποίο αποτρέπει τη χημική αντίδραση των δύο μέχρι την ώρα της προσθήκης υγρού.
Όταν το baking powder αναμιγνύεται με υγρό, ξεκινάει μία χημική αντίδραση που παράγει αέρια (διοξείδιο του άνθρακα). Αυτά τα αέρια είναι αυτά που προκαλούν την αύξηση του όγκου της ζύμης κατά το ψήσιμο, δημιουργώντας έτσι την αφράτη και ελαφριά υφή που χαρακτηρίζει πολλά αρτοσκευάσματα.
Cookfast.gr | by Fastgroup | ALL RIGHTS RESERVED | © 2023