Η πάπρικα είναι μια κόκκινη καυτερή σκόνη που παράγεται από σύνθλιψη αποξηραμένων πιπεριών τύπου Capsicum annum. Προέρχεται από την Αμερική, αλλά σήμερα είναι απαραίτητη σε πολλές κουζίνες σε όλον τον κόσμο, κυρίως στην Ουγγαρία και την Ισπανία.
Η πάπρικα διατίθεται σε διάφορες ποικιλίες, από γλυκιές και ήπιες, έως πικάντικες και πολύ καυτερές. Το είδος της πάπρικας που θα επιλέξεις εξαρτάται από το πιάτο που θες να μαγειρέψεις και την προτίμησή σου στην πίκρα.
Η πάπρικα είναι γνωστή για το βαθύ της κόκκινο χρώμα και την γλυκιά, πιπεράτη γεύση της. Χρησιμοποιείται για να προσδίδει χρώμα και γεύση σε ποικίλα πιάτα, όπως κρέατα, ψάρια, λαχανικά, σούπες κλπ. Η γλυκιά πάπρικα επίσης μπαίνει στα τυλιχτά κεμπάπ και σουβλάκια. Ιδιαίτερο άρωμα έχει και η καπνιστή πάπρικα.
Η πάπρικα περιέχει πλούσιες ποσότητες βιταμίνης A, είναι υψηλή σε αντιοξειδωτικά και μπορεί να συμβάλει στην υγεία του δέρματος, στην όραση και στην υγεία του ανοσοποιητικού συστήματος. Επίσης, έχει διαπιστωθεί ότι περιέχει συστατικά που βοηθούν στην πέψη και μπορεί να βελτιώσουν την καρδιαγγειακή υγεία.
Cookfast.gr | by Fastgroup | ALL RIGHTS RESERVED | © 2023