Το θυμάρι είναι ένα αρωματικό φυτό, γνωστό για την πλούσια γεύση και το έντονο άρωμα που προσδίδει στα φαγητά. Τα φύλλα του είναι μικρά, σκληρά, με ελαφρύ, αλλά ιδιαίτερο άρωμα.
Στη μαγειρική, το θυμάρι χρησιμοποιείται ευρέως σε πολλές κουζίνες. Μπορεί να προσθέσεις το θυμάρι σε σούπες, σάλτσες, μαρινάδες, μαγειρεμένα λαχανικά, κρεατικά και οστρακοειδή. Επίσης, το θυμάρι αποτελεί κύριο συστατικό στο μείγμα με βότανα Προβηγκίας μια γαλλική μίξη βοτάνων.
Το θυμάρι, εκτός από την κουζίνα, είναι γνωστό και για τις ιαματικές του ιδιότητες. Περιέχει αρκετές από τις απαραίτητες βιταμίνες όπως τη βιταμίνη C, τη βιταμίνη A, τη βιταμίνη K, το φολικό οξύ, καθώς και ιχνοστοιχεία όπως το σίδηρο και το μαγγάνιο.
Εκτός από τα θρεπτικά συστατικά, το θυμάρι περιέχει επίσης φυτικές ενώσεις με αντιοξειδωτικές ιδιότητες, όπως οι φλαβονοειδείς, που μπορούν να προσφέρουν προστασία από τις ελεύθερες ρίζες και να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της φλεγμονής.
Επόμενο φορά που θα μαγειρεύεις, μην διστάσεις να προσθέσεις λίγο θυμάρι. Όχι μόνο θα εμπλουτίσει τη γεύση του φαγητού σου, αλλά θα προσφέρει και πολλά θρεπτικά συστατικά για την υγεία σου.
Cookfast.gr | by Fastgroup | ALL RIGHTS RESERVED | © 2023