Το λευκό κρασί είναι ένα ευρέως αγαπημένο ποτό, που εκτιμάται για την ελαφριά του γεύση, το όμορφο χρώμα του και την ικανότητά του να συνοδεύει μια πληθώρα πιάτων.
Το λευκό κρασί παράγεται από τον χυμό των σταφυλιών χωρίς τις φλούδες και τα σπόρια τους. Η διαδικασία αυτή δίνει στο λευκό κρασί το χαρακτηριστικό του χρώμα και την ελαφριά γεύση.
Οι γευστικές νότες του λευκού κρασιού μπορεί να διαφέρουν σημαντικά ανάλογα με την ποικιλία των σταφυλιών και την τεχνική παραγωγής. Μπορεί να παρουσιάζει γεύσεις φρούτων, όπως λεμόνι, μήλο, περγαμόντο, ανανά, ακόμη και εξωτικά φρούτα, αλλά και νότες από λουλούδια, βότανα, μέλι ή αμύγδαλο.
Το λευκό κρασί χρησιμοποιείται και στη μαγειρική για την ενίσχυση της γεύσης σε σάλτσες, κρεατικά και θαλασσινά! Συνήθως προστίθεται στην αρχή της συνταγής και αφήνεται να εξατμιστεί το αλκοόλ του ώστε να μείνει το άρωμα
Στο τραπέζι, το λευκό κρασί είναι εξαιρετικά ευέλικτο. Συνοδεύει τέλεια θαλασσινά, λευκά κρέατα, πουλερικά, πιάτα με ρύζι όπως το ριζότο, και διάφορα είδη τυριών. Μπορεί επίσης να προσφέρει μια αναζωογονητική αντίθεση σε πικάντικες γεύσεις ή να συμπληρώσει πιο ελαφριά και δροσερά πιάτα, ειδικά κατά τους θερινούς μήνες.
Όσον αφορά τη θρεπτική του αξία, το λευκό κρασί περιέχει μικρότερη ποσότητα αλκοόλης σε σύγκριση με το κόκκινο κρασί, καθώς και αντιοξειδωτικά, αλλά σε λιγότερο ποσό. Όπως και σε όλα τα αλκοολούχα ποτά, η σωστή και μετρημένη κατανάλωση είναι κρίσιμη.
Το λευκό κρασί είναι, τελικά, ένα ποτό που ενσαρκώνει την ευχαρίστηση: απολαυστικό, ευέλικτο και συναρπαστικό, προσφέρει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία.
Cookfast.gr | by Fastgroup | ALL RIGHTS RESERVED | © 2023