

Υπάρχουν διάφορα είδη ρυζιού, όπως το καστανό ρύζι, το μακρύκοκκο ρύζι, το μπασμάτι, το ρύζι καρολίνα, το ρύζι αρμπόριο κλπ. Κάθε ένα από τα οποία έχει διαφορετικές χαρακτηριστικές ιδιότητες και γεύσεις και χρησιμοποιείται ανάλογα σε πιλάφι, σούπες, γεμιστά, ριζότο κλπ. Το ρύζι μπορεί να σερβιριστεί ως πρωτεύον πιάτο ή ως συνοδευτικό σε διάφορες συνταγές.
Το ρύζι είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες και παρέχει σημαντικές ποσότητες ενέργειας. Επίσης, περιέχει πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία, ανάλογα με το είδος του ρυζιού. Είναι επίσης εύπεπτο και χαμηλό σε λιπαρά, ενώ παραδοσιακά θεωρείται ότι βοηθά στην ρύθμιση της λειτουργίας του πεπτικού συστήματος.
Cookfast.gr | by Fastgroup | ALL RIGHTS RESERVED | © 2023