Το σκόρδο είναι ένα φυτό που όπως το κρεμμύδι, χρησιμοποιείται ευρέως σε πολλές κουζίνες σε όλο τον κόσμο για την ιδιαίτερη γεύση και το άρωμα που προσδίδει στα φαγητά.
Το σκόρδο περιέχει μια πληθώρα βιταμινών, μεταλλικών στοιχείων και αντιοξειδωτικών, κάνοντάς το εξαιρετικά υγιεινό. Έχει αποδειχθεί ότι το σκόρδο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της χοληστερόλης, στην καταπολέμηση των βακτηρίων και των μυκήτων, καθώς και στην πρόληψη ορισμένων τύπων καρκίνου.
Το σκόρδο επίσης κατεβάζει την πίεση του αίματος.
Το σκόρδο χρησιμοποιείται ωμό, ψητό, λιωμένο ή αποξηραμένο σε σκόνη σαν καρύκευμα. Μπορεί να προστεθεί σε σάλτσες, σούπες, μαρινάδες, ριζότο και πολλά άλλα πιάτα. Είναι συστατικό πολλών παραδοσιακών γευμάτων, όπως η σκορδαλιά , που τρώμε με τον μπακαλιάρο, η σκορδόσουπα και το ελληνικό τζατζίκι.
Παρά τις υγειινές του ιδιότητες, το σκόρδο μπορεί να προκαλέσει δυσάρεστη αναπνοή, δυσπεψία η κάψιμο στο στομάχι σε ορισμένα άτομα.
Cookfast.gr | by Fastgroup | ALL RIGHTS RESERVED | © 2023