Τα φύλλα δάφνης αποτελούν ένα από τα πλέον γνωστά βότανα, εσύ όμως ξέρεις πραγματικά την αξία τους στην μαγειρική και τη διατροφή;
Τα φύλλα δάφνης χρησιμοποιούνται για να προσδώσουν μια πικάντικη, αλλά γλυκιά γεύση σε διάφορα πιάτα. Μπορείς να τα προσθέσεις σε σούπες, σε συνταγές με όσπρια όπως οι φακές και ρεβίθια, σε στιφάδο, σάλτσες, συνταγές με ρύζι ή και σε πικάντικες σάλτσες. Συνήθως τα προσθέτεις στην αρχή της μαγείρεμας για να απελευθερώσουν τη γεύση τους κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.
Παρά την ευρεία χρήση τους στη μαγειρική, τα φύλλα δάφνης προσφέρουν και σημαντικά οφέλη για την υγεία. Είναι πλούσια σε βιταμίνες, όπως η βιταμίνη C, Α και Β-κομπλεξ, καθώς και σε μέταλλα όπως το ασβέστιο, το μαγνήσιο, το κάλιο και τον ψευδάργυρο. Η κατανάλωση φύλλων δάφνης μπορεί να βοηθήσει στην προώθηση της καρδιακής υγείας, τη βελτίωση της πέψης και την ανακούφιση του στρες.
Μία μικρή προειδοποίηση όμως: Τα φύλλα δάφνης δεν πρέπει να καταναλώνονται ολόκληρα. Η εσωτερική τους υφή μπορεί να είναι σκληρή και δύσκολη στην κατάποση ή την πέψη, οπότε συνήθως αφαιρούνται από το πιάτο πριν σερβιριστεί.
Cookfast.gr | by Fastgroup | ALL RIGHTS RESERVED | © 2023