Ο μοσχαρίσιος κιμάς είναι μια πολύτιμη πηγή πρωτεΐνης και αποτελεί συστατικό σε πολλά πιάτα, προσφέροντας μια ξεχωριστή και ιδιαίτερα γευστική νότα.
Για για την παρασκευή του μοσχαρίσιο κιμά χρησιμοποιούμε κυρίως λάππα, στήθος και κιλότο πού είναι πιο ζουμερές και λιπαρές περιοχές του ζώου. Αυτό το λίπος είναι αυτό που προσδίδει στον κιμά την ιδιαίτερη γεύση και την τρυφερότητα που τον χαρακτηρίζει.
Ο μοσχαρίσιος κιμάς χρησιμοποιείται ευρέως στη μαγειρική, χωρίς αυτό να σημαίνει πως η χρήση του περιορίζεται μόνο σε κάποια συγκεκριμένα πιάτα. Μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις μπιφτέκια, κεφτέδες, πίτες, μακαρόνια με κιμά, παπουτσάκια, παστίτσιο, μουσακά, ντολμαδάκια, γιουβαρλάκια, ακόμα και στις ντομάτες γεμιστές κάποιοι χρησιμοποιούν μαζί με ρύζι και μοσχαρίσιο κιμά.
Όσον αφορά την προετοιμασία του, μπορείς να τον αναμίξεις με διάφορα μπαχαρικά και βότανα, ανάλογα με τη συνταγή που θα ακολουθήσεις, ώστε να του δώσεις περισσότερη γεύση και άρωμα. Ταιριάζει με δυόσμο, μπαχάρι, κανέλα, ρίγανη, θυμάρι, θρούμπι, άνηθο.
Cookfast.gr | by Fastgroup | ALL RIGHTS RESERVED | © 2023